Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tyúk receptek képes leírás - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu
részletek »

Tyúk receptek - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csirke-receptek.tlap.hu » Tyúk receptek
Keresés
Találatok száma - 5 db
Töltött karalábé és párolt gyöngytyúk

Töltött karalábé és párolt gyöngytyúk

Megint nem szerénykedünk, ha a hétvégi ebédről van szó. Töltött karalábé, és gyöngytyúk a menü. A húst ízesítjük sóval, borssal, hőálló zacskóba tesszük, mellérakjuk a feldarabolt zöldségeket, majd légmentesen lezárva gőz felett megpároljuk. Egy lábosban felforraljuk a paradicsomszószt, hozzáadjuk a zöldborsót, a fehérrépát és a sárgarépát, ízesítjük sóval, borssal és összeforraljuk. Az így kapott paradicsommártással tálaljuk az elkészült gyöngytyúkot.

Töltött részeg gyöngytúk

Töltött részeg gyöngytúk

A rizst 2 dl vízben addig főzzük, amíg a levét el nem fövi. A felengedett gyöngyös máját kockákra vágjuk, összekeverjük a félig főtt rizzsel, durvára vágott dióval, petrezselyemzölddel, zúzott fokhagymával és hozzátesszük a fűszereket. A vöröshagymát és a sárgarépát felkarikázzuk. A gyöngyös fellazított bőre alá és a hasába lazán betöltjük a tölteléket, és a nyílást hústűvel összezárjuk. Serpenyőben, forró olajon 10-10 perc alatt mindkét oldalát elősütjük, majd a szárnyast a hátára fordítjuk...

Töltött tyúk nagyevőknek

Töltött tyúk nagyevőknek

Ez a recept az, amit szívből ajánlok azoknak, ahol sok a vendég, vagy nagy a család és kevés az edény. Egy nógrádi néni mondta el ezt nekem kb. 30 éve.(Utasi Ica) A töltelékhez az áztatott és kinyomott zsemlékhez hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, az összevagdalt petrezselymet, fokhagymát. Ha van gomba és/vagy csirkemáj azokat is belevagdaljuk és jól összedolgozzuk. A tyúk hasüregét megsózzuk és betöltjük a tölteléket, de tehetünk a bőre alá is, ha van elegendő. Jól bevarrjuk a hasüreget, hogy a töltelék bennmaradjon és beletesszük a megtöltött tyúkot egy akkora fazék vízbe, hogy legalább 10 cm-el magasabban ellepje...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Újházi tyúkhúsleves

Újházi tyúkhúsleves

A tyúkot részekre vágjuk, és 3 liter vízben kb. fél óráig főzzük. Hozzáadjuk a tisztított és vágott zöldségeket, a 4 db MAGGI Kék Csibe Tyúkhúsleves kockát, pár szem borsot, félbevágott hagymát, s lassú tűzön tovább főzzük. Újabb fél óra múlva (míg a zöldségek félpuhák), hozzáadjuk a tisztított és szeletelt gombát, a zöldborsót, a zöldpaprikát. Gyöngyözve főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

Zöldségágyon sült tyúk

Zöldségágyon sült tyúk

Vágjuk félbe a tyúkot, mossuk meg, szárítsuk le, és fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, hámozott, apróra vágott gyömbérrel meg mustárral. A karikákra vágott répákat, a hagymát, apaprikát, a cikkekre darabolt paradicsomot, gombát, az összevagdalt zellerlevelet tegyük tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg, és fektessük rá a fűszeres tyúkot a bőrével felfelé. Öntsük alá 3 deci vizet, és alufóliával letakarva, 180 °C-os sütőben pároljuk majdnem puhára, utána a fólia nélkül, 190 °C-os sütőben süssük pirosra...

Tuti menü