Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sztárszakácsok szárnyas receptjei képes leírás - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu
részletek »

Sztárszakácsok szárnyas receptjei - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csirke-receptek.tlap.hu » Sztárszakácsok szárnyas receptjei
Keresés
Találatok száma - 3 db
Blumenthal csirke tikka masalája

Blumenthal csirke tikka masalája

A Heston Blumenthal - Kulináris alkímia című műsorban látható, eredeti receptet leegyszerűsítettük, indiai kitérő és MRI vizsgálat nélkül, érzésből készítettük el....A filézett csirkehúst néhány órára sós vízbe áztatjuk, majd elkészítjük a joghurtos pácot, alaposan bedörzsöljük vele a húst, és pihentetjük néhány órára, vagy akár egy éjszakára is. Mivel nincs 300 fokra melegíthető tandoori kemencénk a háztartásban, a sütőt a legmagasabb hőfokra állítottuk, és nyársra húzva sütöttük meg benne a húsokat (kemencében néhány perc alatt átsül, a sütőben kell neki egy negyed óra). A grillszezonban a legjobb faszénen megsütni. Ha kihűlt a hús, feldaraboljuk. A sütőben vagy a grillen közben megsütjük a két fej fokhagymát is.

Csirke tejben - Jamie Oliver

Csirke tejben - Jamie Oliver

Egy kicsit furcsa, de tényleg fantasztikus kombináció, feltétlenül ki kell próbálnod. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, és keressünk egy palacsintasütőt a csirkének. Fűszerezzük meg a csirkét bátran, és süssük át vajban és oliva olajban, hogy körben megpiruljon arany színűre. Így a tepsiben megtartja majd a nedvességét és nem szárad ki. Vegyük le a tűzről, vegyük ki a csirkét, a vajas olajas levet pedig tegyük félre. Tegyük tepsibe a csirkét, dörzsöljük és szórjuk bele az összes maradék hozzávalót és süssük másfél órát. Locsoljuk a sütésből megmaradt lével ahányszor eszünkbe jut. A citrom és tej keveréke nagyszerű ízeket kölcsönöz a csirkének...

Interjú Jamie Oliverrel - tanácsokkal

Interjú Jamie Oliverrel - tanácsokkal

A Spektrum tévéből megismert szakács harmincnégy éves korára közel ötvenmillió fontos vagyon tulajdonosa és három gyönyörű kislány édesapja. Jamie Oliver lapunknak saját karácsonyáról mesélt... A karácsonyi pulyka: - Azt ajánlom, hogy a sütés előtti napon fűszerezzék be az egész pulykát és hagyják pihenni, hogy legyen ideje beszívni a sok csodás aromát! Két narancs, vagy mandarin levét keverjük össze friss kakukkfűvel, két csilivel, karácsonyi fűszerkeverékkel, amiben fahéj és szegfűszeg is van, adjunk hozzá babérlevelet, zellert, két fej durvára vágott hagymát és répát, sót és olíva olajat. Én egy hat kilós madárral számolok, úgyhogy azt 180 fokon, három és fél-négy órán keresztül lefedve süssük, majd még fél órát hagyjuk pirulni! Csodás lesz! Amennyiben nem fogy el az egész még karácsonykor, vékony szeletekre vágva eltehetjük néhány napra! Akár a szilveszteri hidegtálhoz is jó lesz, vagy a sajtfondübe mártogatni valónak is kínálhatjuk!

Tuti menü