Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szárnyas vadétel recept képes leírás - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu
részletek »

Szárnyas vadétel recept - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csirke-receptek.tlap.hu » Szárnyas vadétel recept
Keresés
Találatok száma - 4 db
Fogoly szalonnába sütve

Fogoly szalonnába sütve

A megtisztított, megmosott foglyokat kívül-belül megsózzuk, majorannával belülről meghintjük. A vékony szeletre vágott szalonnával betekerjük a foglyokat és fogvályóval rátűzzük, ezt követően forró zsírban 170-180C sütőben puhára sütjük. Párolt rizzsel és a lencsepürével tálalhatjuk.

Szalonka variációk

Szalonka variációk

Zömök testű, hosszú csőrű, avarszínű tollazattal, galamb nagyságú ez a különleges madarunk a szalonka. Évente kétszer vonul át hazánkon, tavasszal március-áprilisban, és ősszel a fagyok előtt szeptemberben. Tavaszi húzáson engedélyezett a vadászata, már akinek türelme van kivárni ezt az óvatos madarat , és szerencséje van a lövésben. A szalonka vadászata egyben a szezon kezdetét is jelenti, kellemes friss reggeleken vagy a langyos tavasz illatú estéken hódolhatunk e szenvedélynek. Ha sikerül elejteni néhány madarat, nagyszerű gasztronómiai élvezettel is gazdagodhatunk, Fenséges, ízletes pecsenyét készíthetünk. Elkészítése is nagyon különbözik a többi vadszárnyasétól. A szalonka minden részét felhasználjuk az ételkészítés során, ez értendő a belső részeire is. Sok háziasszony nem is tudja biztosan, hogy lehet a szalonkát elkészíteni. A szalonka beleit - sajátos táplálkozási szokásainál fogva - ne dobjuk el, megmosva önálló ételként szervírozhatjuk - szalonka salmi fokhagymás krutonnal. A legtöbb ételnél a szalonkát nem bontjuk fel, megmosva a belső részekkel együtt sütjük meg. Majd utána készítünk salmit a belekből. 3 szalonka recept: Szalonka sütve - Szalonka konyakos fehérborban - Szalonka töltve

Vadkacsacomb zöldséges mártásban

Vadkacsacomb zöldséges mártásban

A combokat befűszerezzük, majd olajat hevítünk, és elősütjük benne. A zöldségeket felkarikázzuk, majd a hús mellett megpirítjuk. A húst kiszedjük, a zöldségeket meghintjük a liszttel, ráöntjük az alaplét, hozzáadjuk a fűszereket, a mustárt, ecetet és citromlevet. Visszarakjuk a húst, majd 30 percig főzzük. vajat olvasztunk és a combok tetejére locsoljuk. Galuskával kínáljuk.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Vadkacsamell, birses sütőtökraguval

Vadkacsamell, birses sütőtökraguval

Néhány elfeledett, ritkán használt alapanyag: vadkacsamell, birsalma, sütőtök. aki elkészíti, meglátja, milyen kár, hogy ritkán használjuk. A vadkacsát vágott rozmaringgal bedörzsöljük. Olajban pár napig pácoljuk a hűtőben. A sütőtököt magjától és héjától megfosztva kockára vágjuk. Egy kevés vajat egy serpenyőbe teszünk és a sütőtököt kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a birsalmakompótot, meg egy kicsit annak a levéből. Megsózzuk és hozzáadjuk a bort. Rövid ideig forraljuk majd vajat adunk hozzá. Így félretesszük...

Tuti menü