Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Sült csirke receptek képes leírás - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu
részletek »

Sült csirke receptek - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csirke-receptek.tlap.hu » Sült csirke receptek
Keresés
Találatok száma - 20 db
Almaborban sült csirke

Almaborban sült csirke

Az almabor remekül működik a hagymalevesben, Ízbolygó azonban sült csirke készítéséhez használta. Őrületesen megbolondítja az unalmasnak tűnő sült húst...A csirkecombokat megmosom, leszárítom. Serpenyőben felhevítem az olajat, majd a csirkecombokat bőrös felükkel lefelé pirosodásig sütöm, majd megfordítom, akkor sózom, borsozom. Ha mind piros, ropogós, akkor átteszem egy tepsibe őket. Közben a szalonnát és a hagymákat vékony csíkokra vágom, és a visszamaradt olajban megpirítom, hozzáadom a mustárt, majd megszórom liszttel, pár percig pirítom, és nyakon öntöm a borral. Ezt a csirkecombok köré rendezem, majd a tepsit 200 fokos sütőbe tolom, és fél óra alatt megsütöm.

Aszalt szilvával, sajttal és mogyoróval töltött csirkemell

Aszalt szilvával, sajttal és mogyoróval töltött csirkemell

Az aszalt szilvát felaprítjuk, és a borba beáztatjuk. (Ha lehet, már előző este áztassuk be.) A csirkemellet 8 szeletre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, borsozzuk, sózzuk. A hússzeletekre fektetünk 1-1 sajtszeletet, rátesszük a lecsöpögtetett aszalt szilvát (a borra még szükség lesz), megszórjuk az összetört mogyoróval, és feltekerjük, lehetőleg úgy, hogy sütés közben a sajt ne folyjon ki.

Brokkolis csirke

Brokkolis csirke

A vékony csíkokra vágott csirkehúst forgassuk bele a szójaszósszal és a sherryvel elkevert kukoricakeményítő elegyébe, majd lefedve hagyjuk 10-15 percig pácolódni. Egy wokban vagy serpenyőben hevítsünk fel egy evőkanál olajat, és mérsékelt lángon kevergetve süssük a gyömbért és a fokhagymát két percig. Ezután tegyük bele a brokkolit és süssük kevergetve két-három percig, majd adjuk hozzá a paprikát, és süssük még azt is 3 percig, amíg meg nem puhul. A zöldségeket szűrőlapáttal szedjük át egy tálba...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Burzsuj étel: a kijevi csirke

Burzsuj étel: a kijevi csirke

Életem egyik legrémesebb ételélménye fűződik a kijevi csirkéhez: koppanós panír alatt szaharaszáraz csirkemell, benne margarinban úszó száraz petrezselyem. - Hogy most mégis ezt a fogást ajánlom önöknek, annak nem az az oka, hogy közben kiderült, milyen finom is tud lenni a kijevi csirke, ha megfelelő kezekbe kerül...Először a vajjal kezdjünk foglalkozni, és mondanom sem kell, hogy itt margarin szóba sem jöhet. 15 dkg vajat felejtsünk a konyhaasztalon, amíg megpuhul. Ekkor egy kis edényben keverjük össze 2 gerezd összezúzott vagy lereszelt fokhagymával, 2-2 evőkanál aprított friss petrezselyemmel és metélőhagymával, de snidling híján újhagymával is remek lesz. A fűszeres, zölddé változtatott vajat tegyük egy darab folpackra, csomagoljuk be és hengergessük rövid kolbászformára. Tegyük a hűtőbe 20 percre, hogy ismét megszilárduljon.

Csirke Fajita

Csirke Fajita

Keverd össze egy kis tálban a borsot, chilit, paprikát, sót, hagymaport, fokhagyma port, leveskockát, zsályát, köményt, édesítőt. Készítsd el a Fajitát az alábbiak felhasználásával: süsd a csirkét forró olajban, folyamatosan kevergetve egy nagyobb teflonban, 5 percig közepesen magas láng felett. Add hozzá az előkészített fűszerkeveréket, a vizet, a zöldpaprikát és a hagymát, süsd tovább folyamatos kevergetés közben, közepes lángon legalább 10 percig, vagy amíg a csirkehús meg nem fő. A zöldségféléknek is meg kell puhulniuk.

Hirdetés
Csirke tikka (indiai recept)

Csirke tikka (indiai recept)

Egy nagyobb edényben keverjük össze a húst a fokhagymával, a chiliporral, a sóval, a borssal, a korianderrel, a lime levével és az olajjal. Tegyük félre minimum egy félórára, hogy az ízek összeérjenek. Melegítsünk fel egy vastag falú mély serpenyőt, és öntsük bele a bepácolt csirkehúst. Süssük 8-10 percig, hogy a hús minden oldalán megpiruljon...

Csirkemell zöld bundában

Csirkemell zöld bundában

Tokaji Tamás konyhafőnök Csirkemellet készített zöld bundában sóskás pappardelle tésztával. A desszert pedig Kakaós felfújt. Csirkemell zöld bundában sóskás pappardelle tésztával - ...A sóskát megmossuk, megtisztítjuk. A vajat megolvasztjuk, közben nagyobb szeletekre vágjuk a fokhagymát. Amikor megfonnyadt a fokhagyma, hozzáadjuk a sóskát. Amikor a levelek megfonnyadnak, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a parmezánt és a kéksajtot. Ezt követően felöntjük tejszínnel. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot. A tésztát forró sós vízben megfőzzük. A húst vékony szeletek vágunk. A panír hagyományos módon készítjük, a zsemlemorzsáshoz azonban snidlinget, bazsalikomot, petrezselyemzöldet és parmezán reszeléket adunk. Ebbe forgatjuk a hússzeleteket. Kevés olajban sütjük. A tészta közben megfő, azt hozzáadjuk a sóskához és összekeverjük. A tésztát tálaljuk és arra helyezzük a kisült húst.

Csirkemellek almás céklasalátával

Csirkemellek almás céklasalátával

Nagyszerű ropogós körítést tudunk készíteni nyers reszelt céklából és almából. Próbáljátok ki pecsenyék mellé mostoha zöldségünket, a céklát! Tegyük egymás mellé a csirkemell filéket, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és enyhén sózzuk meg. Fedjük be fóliával, és sütésig tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst. Míg a hús pihen, készítsük el a céklasalátát. Hámozzuk meg a nyers céklákat és az almát, majd éles vékonyszálú reszelőn gyaluljuk le, vagy metéljük vékony csíkokra. Tegyük egy nagy tálba, csorgassuk meg kevéske olívaolajjal, citromlével és vörösbor ecettel. Daráljunk rá borsot és hintsük meg sóval, majd keverjük jól össze...

Csirkemelltekercs csiperkegombás májkrémmel töltve

Csirkemelltekercs csiperkegombás májkrémmel töltve

A hazai ízvilághoz illeszkedő, laktató, egyszerű étel. Ha kicsit el kíván térni a mindennapi menütől konyhájában, bátran kísérletezzen ezzel a recepttel! A csirkemellfiléket, lemossuk kettéválasztjuk. A fél csirkemelleket oldalának közepén bevágjuk, szétnyitjuk, majd kiklopfoljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a pirospaprikát, feketeborsot, a kevés vizet - hogy ne égjen meg a pirospaprika -, majd a májat is beletesszük - Ballarini Focus Thermopoint. Sok majorannát vágjunk apróra - Miracle Blade III -, szórjuk a májra, majd fedő alatt, kb 10-15 perc alatt pároljuk puhára a májat....

Hirdetés
Gyógynövényekkel sült csirkemell

Gyógynövényekkel sült csirkemell

Az illatos, friss fűszernövények igazi izgalmas ízt adnak az amúgy semleges csirkehúsnak. A fogáshoz a tejszín adja a selymes mártást, pikánssá a mustártól és tormától válik. Csorgassuk meg a csirkemelleket olívaolajjal, daráljunk rá borsot, szórjuk meg sóval, majd tegyük pár órára a hűtőbe. Tehetünk rá az összevágott fűszerlevelekből is, úgy még ízletesebb lesz a hús. Forrósítsuk fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, tegyük bele a fűszerezett csirkemelleket, majd mindkét oldalukat süssük elő két-két percig.

Joghurtban sült csirkemell

Joghurtban sült csirkemell

A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, s az így kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd leszárogatjuk. A joghurtot megsózzuk és összekeverjük a fűszerekkel meg a zúzott fokhagymával. A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácolódni hagyjuk. A hűtőből kivéve tűzálló tálra fektetjük, lefedjük, és mikrohullámú sütőben 750 wattal 10 percig pároljuk. Ha ennyi idő alatt nem puhulna meg, 2-3 percre még visszatesszük...

Kukoricapehelybe panírozott csirkecomb

Kukoricapehelybe panírozott csirkecomb

Receptünkkel biztosra mehetsz: a csirkecombokat kukoricapehelybe paníroztuk, és az egészet sütőben sütöttük meg. Nem tocsog az olajtól, viszont istenien ropog, és biztosan nagy érdeklődést kelt megjenlenésével. Nem csak a gyerekeknek fog tetszeni. Bazsalikomos krumplipürével és balzsamecetes paradicsomsalátával kiegészítve készen is van az extrásított vasárnapi ebéd. A csirkecombokat mosd meg és töröld szárazra. Sózd, borsozd. A szokásos módon kezdd el a panírozást: először lisztbe, utána tojásba mártsd a combokat, végül pedig a kukoricapehelybe - ezt alaposan nyomkodd rá....

Mézes-narancsos csirkeszárny

Mézes-narancsos csirkeszárny

Keverd össze a narancs és a citrom levét az összezúzott fokhagymával és a szójaszósszal. Az így kapott páclevet öntsd a narancs levét összekeverjük a zúzott fokhagymával valamint a szójaszósszal. Öntsd a páclevet, a forgójuknál kettévágott csirkeszárnyakra, és hagyd néhány órát állni. Vedd ki a húst a pácléből és forró olajban (a legjobb, ha Wokban) süsd meg. Sütés közben locsolgasd a visszamaradt páclével.

Morzsás-bazsalikomos csirkemell

Morzsás-bazsalikomos csirkemell

Szerintem plusz köretet nem is kíván ez a sütőben sült csirke, a paradicsom és a morzsa pont elég hozzá. Bazsalikomos pestót minden nagyobb közértben kapni, télen a friss bazsalikomot helyettesíthetjük vele. A megmosott, szárazra törölt csirkemelleket vágjuk be oldalról, hajtsuk ki, majd kenjük meg a pestóval, hajtsuk vissza. (Egy evőkanál pestót hagyjunk meg későbbre). Sózzuk, borsozzuk a húst. Melegítsünk fel egy teflonserpenyőt, ha forró, öntsünk rá olívaolajat, süssük körbe a húsokat. Majd tegyük őket félre. A sütésből visszamaradt olajra szórjuk a morzsát, adjuk hozzá a maradék pestót, és egy-két perc alatt pirítsuk össze...

Parmezános csirkemell ropogós prosciuttoval

Parmezános csirkemell ropogós prosciuttoval

Egy Jamie Oliver recept. Miután a Húsgolyók tésztával receptjét elkészítettem, kerestem egy ebédnek valót is a Ministry of Food című könyvben. Ehhez az ételhez minden volt itthon, még friss kakukkfű is, ezért erre esett a választásom. Tartottam attól, hogy kicsit sokáig fog tartani az elkészítése, de kellemesen csalódtam: pillanatokon belül elkészült. Salátával tálaltam...Reszeld le a parmezánt és tépkedd le a kakukkfű leveleket a száráról. Óvatosan vagdosd be a csirkemell hátsó felét egy kis késsel. Fűszerezd egy kevés őrölt borssal (sózni nem kell, mert a prosciutto elég sós). Fektesd le a csirkemelleket egymás mellé és szórd meg őket a kakukkfűvel. Reszelj rájuk friss citromhéjat, majd szórd meg egy kis parmezánnal. Fektess 3-3 db sonkát mindegyik csirkemellre úgy, hogy egy kicsit átfedjék egymást, locsold meg egy kevés olivaolajjal és szórd rá a maradék kakukkfüvet.

Ropogós sült csirkecomb, csicseriborsós körettel

Ropogós sült csirkecomb, csicseriborsós körettel

A sült csirkecomb önmagában elég unalmas, de pillanatok alatt különlegessé válik, ha a megfelelő körettel tálalod. Próbáld ki! Vegyél egy sütőzacskót, tedd bele a húst, fűszerezd meg, és dobd a sütőbe. Tulajdonképpen ebben rejlik a ropogós, mégis omlós sült csirkecomb titka. A sütőzacskóban a hús puha marad, nem szárad ki. Ha ezt még megkoronázod egy csicseriborsós körettel, tökéletes hétvégi ebédet kapsz végeredményképpen. Próbáld hát ki receptünket, és lepd meg a családot egy igazán különleges fogással!

Sajtos rakott csirke - videóval

Sajtos rakott csirke - videóval

Elkészítés: egy nagy jénai tál - vagy személyenként egy-egy kisebb tál - aljába kiterítjük sorban a bacon szeleteket úgy, hogy az oldalára is jusson, kilóghat a végük a tálból. Erre rakjuk a nagyon vékonyra szeletelt és kiklopfolt, sóval, borssal fűszerezett csirkemell szeleteket. Ezt előzőleg be kell panírozni, de a zsemlemorzsa helyett sajtot kell használni (lehet egyszerűsíteni azzal, hogy a csirkemell szeleteket csak lisztben és tojásban forgatják meg, és a szalonnára szórnak egy réteg reszelt sajtot, majd erre helyezik a lisztes, tojásos csirkemell szeleteket, majd újabb réteg sajtot szórnak rá). Ezt vékony sorban újra megismétlik. Erre kerüljön a karikára szeletelt paradicsom, erre újabb réteg sajtos csirkemell, majd erre a felszeletelt padlizsán, ezután újabb sajtos csirke....

Tuti menü