Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csirke receptek, szárnyas receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Töltött - Zöldséges [7. oldal]
részletek »

Csirke receptek, szárnyas receptek képes leírás: Töltött - Zöldséges [7. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: csirke-receptek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 116 db
Töltött pulyka

Töltött pulyka

Bár bonyolultnak tűnik, a töltött pulyka elkészítése nem ördöngősség. Egy tálban összekeverjük a darált húst, a tojásokkal, az apróra vágott lilahagymával, póréval, vöröshagymával, majd hozzáadjuk a mustárt és a mazsolát. A pulykamellet kiterítjük, sóval, borssal, darált dióval megszórjuk, feltekerjük, majd baconba csomagoljuk. A betekert húst olajjal meglocsoljuk, majd 180 fokos sütőbe tesszük, 1,5 órára.

Töltött részeg gyöngytúk

Töltött részeg gyöngytúk

A rizst 2 dl vízben addig főzzük, amíg a levét el nem fövi. A felengedett gyöngyös máját kockákra vágjuk, összekeverjük a félig főtt rizzsel, durvára vágott dióval, petrezselyemzölddel, zúzott fokhagymával és hozzátesszük a fűszereket. A vöröshagymát és a sárgarépát felkarikázzuk. A gyöngyös fellazított bőre alá és a hasába lazán betöltjük a tölteléket, és a nyílást hústűvel összezárjuk. Serpenyőben, forró olajon 10-10 perc alatt mindkét oldalát elősütjük, majd a szárnyast a hátára fordítjuk...

Töltött tyúk nagyevőknek

Töltött tyúk nagyevőknek

Ez a recept az, amit szívből ajánlok azoknak, ahol sok a vendég, vagy nagy a család és kevés az edény. Egy nógrádi néni mondta el ezt nekem kb. 30 éve.(Utasi Ica) A töltelékhez az áztatott és kinyomott zsemlékhez hozzáadjuk a tojásokat, a fűszereket, az összevagdalt petrezselymet, fokhagymát. Ha van gomba és/vagy csirkemáj azokat is belevagdaljuk és jól összedolgozzuk. A tyúk hasüregét megsózzuk és betöltjük a tölteléket, de tehetünk a bőre alá is, ha van elegendő. Jól bevarrjuk a hasüreget, hogy a töltelék bennmaradjon és beletesszük a megtöltött tyúkot egy akkora fazék vízbe, hogy legalább 10 cm-el magasabban ellepje...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Töltött tyúkhúsleves zsályával

Töltött tyúkhúsleves zsályával

A töltelékhez két zsömlét tejbe áztatunk, a tyúk máját elkaparjuk. A zsömléből kinyomkodjuk a tejet, azután a májjal, a tojásokkal meg az aprított petrezselyem zöldjével összekeverjük. Morzsolt majoránnával, zsályával, őrölt borssal és sóval fűszerezzük, s ezt a tyúk bőre alá töltjük. A nyílásokat bevarrjuk. Így tesszük egy nagy fazékba, amit felöntünk vízzel.

Töltött, sörös pipicombok

Töltött, sörös pipicombok

A töltött csirke az unalmasan konvencionális ételek sorát szaporítja, azonban, ha megbolondítjuk egy kis fetával, májjal, sörrel és sziruppal egészen különleges és ínyenc fogást kaphatunk. Íme a recept...4 egész csirkecomb 2 szelet kenyér 1 deci tej 1 tojás 3 dkg feta 15 dkg csirkemáj 1 pici fehérrépa 1 kávéskanál olaj só bors 0,5 deci sör 1 evőkanál Golden szirup - A kenyérszeleteket beáztatom a tejbe. A combok bőrét átvizsgálom, az oda nem illő maradványokat eltávolítom, és a hús meg a bőr közötti részt az ujjammal fellazítom, üreget alakítva így ki. A kenyereket kicsavarom, hozzáadom az apróra vágott májat, a tojást, a fetát és a reszelt fehérrépát, a kiskanál olajat, a feta miatt óvatosan sózom és borsozom...

Hirdetés
Újházi tyúkhúsleves

Újházi tyúkhúsleves

A tyúkot részekre vágjuk, és 3 liter vízben kb. fél óráig főzzük. Hozzáadjuk a tisztított és vágott zöldségeket, a 4 db MAGGI Kék Csibe Tyúkhúsleves kockát, pár szem borsot, félbevágott hagymát, s lassú tűzön tovább főzzük. Újabb fél óra múlva (míg a zöldségek félpuhák), hozzáadjuk a tisztított és szeletelt gombát, a zöldborsót, a zöldpaprikát. Gyöngyözve főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak.

Vadkacsacomb zöldséges mártásban

Vadkacsacomb zöldséges mártásban

A combokat befűszerezzük, majd olajat hevítünk, és elősütjük benne. A zöldségeket felkarikázzuk, majd a hús mellett megpirítjuk. A húst kiszedjük, a zöldségeket meghintjük a liszttel, ráöntjük az alaplét, hozzáadjuk a fűszereket, a mustárt, ecetet és citromlevet. Visszarakjuk a húst, majd 30 percig főzzük. vajat olvasztunk és a combok tetejére locsoljuk. Galuskával kínáljuk.

Vadkacsamell, birses sütőtökraguval

Vadkacsamell, birses sütőtökraguval

Néhány elfeledett, ritkán használt alapanyag: vadkacsamell, birsalma, sütőtök. aki elkészíti, meglátja, milyen kár, hogy ritkán használjuk. A vadkacsát vágott rozmaringgal bedörzsöljük. Olajban pár napig pácoljuk a hűtőben. A sütőtököt magjától és héjától megfosztva kockára vágjuk. Egy kevés vajat egy serpenyőbe teszünk és a sütőtököt kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a birsalmakompótot, meg egy kicsit annak a levéből. Megsózzuk és hozzáadjuk a bort. Rövid ideig forraljuk majd vajat adunk hozzá. Így félretesszük...

Vasárnapi ebéd tippek csirkéből, Lajos Maritól

Vasárnapi ebéd tippek csirkéből, Lajos Maritól

Lajos Mari rengeteg féle elkészítési módot mutat a csirkés ételekre, amiket hosszú évek tapasztalata alatt gyűjtött, ezekből mindenki kedvére válogathat. Ízelítő a kínálatból: Almás csirkecomb diómártással, citromos csirke bormártással, csípős csirkeszárny káposztasalátával, mindenki megtalálja a kedvencét. Hasznos tanáccsal és az ételekhez illő bor ajánlattal is ellátja az olvasóját, Lajos Mari. A kezdő- és a tapasztalt szakács is talál számára megfelelő receptet, amit a gyönyörű fotók segítségével még könnyebben elkészíthet.

Hirdetés
Wokban sült csirkeszárnyak bulgurral

Wokban sült csirkeszárnyak bulgurral

A csirkeszárnyak megfelelő előkészítéssel a legízletesebb húsrészek közé tartoznak. Megfelelő előkészítés alatt az ízületnél való három részre vágást, a pácolást, fűszerezést kell érteni. Kellően nagy mennyiségű csirkeszárny esetén a szárnyvégekből szép tiszta, s ízletes leves is főzhető. A félbevágott gombákat és a csirkeszárnyak alsó és középső részét 1 órán át szójaszószban pácoltam. Egy óra elteltével a gombákat kivettem a pácból és forró olajban, wokban szép aranybarnára sütöttem. Az elkészült megsült gombákat kivettem a wokból, s kevés friss olaj hozzáadása után elkezdődhetett a csirkeszárnyak sütése is...

Wokoskodás: tanácsok wokhoz

Wokoskodás: tanácsok wokhoz

Az ázsiai konyhák egyik legelterjedtebb, legsűrűbben használt konyhai eszköze a wok. Mi a titka a mélyfenekűre kalapált serpenyőben készült ételeknek? Miért is jobb az ebben sütött zöldség? Ahhoz, hogy egy jó kínai ételt összedobjunk, nem kell sok pénzt költenünk a konyhai eszközökre. Elég ha vásárolunk egy wokot, egy keverőlapátot (ezt általában a wok mellé adják) és egy multifunkcionális, széles pengéjű csapókést. Az, hogy végül mi sül ki belőle, az csupán az alapanyagoktól és a fantáziánktól függ...Teával füstölni sem nehéz csirkemellet, rákot vagy akár tofut a wokban. Tegyünk a wok aljába 2-3 evőkanál fekete vagy zöld teafű levelet, majd helyezzünk rá rácsot. A rácsra tegyük egymás mellé a befűszerezett rákokat vagy a felszeletelt tofut. Ha csirkét szeretnénk füstölni, előtte fűszerezzük be, majd kevéske felhevített olajban süssük mindkét odalát elő. Az elősütött darabokat tegyük a rácsra, takarjuk be fedővel, a fedő széleit fedjük be alufóliával, hogy minél kevesebb teafüst távozzék. Gyújtsunk alá, és közepes lángon addig hevítsük a teafű leveleket, míg el nem égnek. Hagyjuk letakarva negyed órán keresztül, majd tálaljuk.

Zöldborsós csirkemáj

Zöldborsós csirkemáj

A májat vékony szeletekre vágjuk. A hagymát apró kockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a májat, és fehéredésig sütjük, ízesitjük. Tűzről levesszük, és hozzáadjuk a 2 evőkanál lisztet és a pirospaprikát, összekeverjük. Majd visszatesszük a tűzre, és annyi vizet adunk hozzá, hogy épp ellepje a májat. Hozzáadjuk a borsót, és készre pároljuk.

Zöldségágyon sült tyúk

Zöldségágyon sült tyúk

Vágjuk félbe a tyúkot, mossuk meg, szárítsuk le, és fűszerezzük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, hámozott, apróra vágott gyömbérrel meg mustárral. A karikákra vágott répákat, a hagymát, apaprikát, a cikkekre darabolt paradicsomot, gombát, az összevagdalt zellerlevelet tegyük tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg, és fektessük rá a fűszeres tyúkot a bőrével felfelé. Öntsük alá 3 deci vizet, és alufóliával letakarva, 180 °C-os sütőben pároljuk majdnem puhára, utána a fólia nélkül, 190 °C-os sütőben süssük pirosra...

Zöldséges gombás apróhús - török recept

Zöldséges gombás apróhús - török recept

A paradicsomot és a hagymát apróra vágjuk, és a hússal együtt kis lángon 20 percen át főzzük. A paprikát és a cukkinit kockára vágjuk, a gombákat kettévágjuk. A paprikát, a cukkinit, a gombát és a borsót hozzáadjuk a húshoz, majd megsózzuk. A tésztát olajos, sós vízben kifőzzük és leszűrjük, majd egy tepsi aljára helyezzük. A tésztára rárakjuk a zöldségekkel megpárolt húst, a tetejére pedig rászórjuk a sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.

Tuti menü