Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csirke receptek, szárnyas receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Pórés - Töltött [6. oldal]
részletek »

Csirke receptek, szárnyas receptek képes leírás: Pórés - Töltött [6. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: csirke-receptek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 116 db
Pórés csirketál

Pórés csirketál

A hagymát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A csirkét megmossuk, és a szívvel meg az aszalt szilvával annyi vízbe tesszük, amennyi szűken ellepi. Felforraljuk, közben a habját leszedegetjük. A hagymakockákat, az árpagyöngyöt, a sót és a borsot a csirkéhez adjuk. Fedő alatt gyenge tűznél másfél órán keresztül főzzük, úgy, hogy a lé éppen csak gyöngyözzön. A póréhagyma zöld részét levágjuk, a fehér hagymatestet gondosan megmossuk, leszárítjuk és felkarikázzuk. Egy és negyed órai főzés után a májjal együtt a csirkéhez tesszük, és további 15 percig főzzük...

Receptötletek csirkemellhez - Jólkifőztem.hu

Receptötletek csirkemellhez - Jólkifőztem.hu

Praktikus ötletek az ízletes csirkemell elkészítéséhez a Knorr séfjeinek az ajánlásával. Mivel egy igen egyszerű ételről van szó, ezért az elkészítése nem nehéz, de sajnos még így is el lehet rontani. Hogy ne balul süljön el a főzésünk érdemes néhány tanácsot megfogadni. Ha a Serpenyős Csirkemell alap mellett döntünk, egyik probléma miatt sem kell aggódnunk, mert a speciális sütőtasakkal az ízek és a nedvesség a húsban maradnak. Ezt az elkészítési módot választva az eredmény szaftos és omlós, ráadásul csak egy csepp olajat kell, hogy használjunk, a fűszerek zamatának jobb érvényesüléséért

Ropogós sült csirkecomb, csicseriborsós körettel

Ropogós sült csirkecomb, csicseriborsós körettel

A sült csirkecomb önmagában elég unalmas, de pillanatok alatt különlegessé válik, ha a megfelelő körettel tálalod. Próbáld ki! Vegyél egy sütőzacskót, tedd bele a húst, fűszerezd meg, és dobd a sütőbe. Tulajdonképpen ebben rejlik a ropogós, mégis omlós sült csirkecomb titka. A sütőzacskóban a hús puha marad, nem szárad ki. Ha ezt még megkoronázod egy csicseriborsós körettel, tökéletes hétvégi ebédet kapsz végeredményképpen. Próbáld hát ki receptünket, és lepd meg a családot egy igazán különleges fogással!

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Sajtos rakott csirke - videóval

Sajtos rakott csirke - videóval

Elkészítés: egy nagy jénai tál - vagy személyenként egy-egy kisebb tál - aljába kiterítjük sorban a bacon szeleteket úgy, hogy az oldalára is jusson, kilóghat a végük a tálból. Erre rakjuk a nagyon vékonyra szeletelt és kiklopfolt, sóval, borssal fűszerezett csirkemell szeleteket. Ezt előzőleg be kell panírozni, de a zsemlemorzsa helyett sajtot kell használni (lehet egyszerűsíteni azzal, hogy a csirkemell szeleteket csak lisztben és tojásban forgatják meg, és a szalonnára szórnak egy réteg reszelt sajtot, majd erre helyezik a lisztes, tojásos csirkemell szeleteket, majd újabb réteg sajtot szórnak rá). Ezt vékony sorban újra megismétlik. Erre kerüljön a karikára szeletelt paradicsom, erre újabb réteg sajtos csirkemell, majd erre a felszeletelt padlizsán, ezután újabb sajtos csirke....

Sajttal, almával töltött kakukkfüves jérce burgonyapürével

Sajttal, almával töltött kakukkfüves jérce burgonyapürével

A sajt és az alma gyakorta együtt járnak: tökéletes páros. Robi most mellé vett egy csirkét, de a sajttal kitalált még egy trükköt is. A csirkemellet egy kicsit megnyitjuk, klopfoljuk. Megsózzuk, félretesszük, és elkészítjük a sajtos tölteléket: lágy krémsajthoz reszelt kéksajtot keverünk. A csirkemellet szétnyitjuk, rárakjuk a sajtkeveréket és egy gerezd almát (a magházát természetesen eltávolítjuk), majd felgöngyöljük, és áttűzzük egy kisebb pálcával. Olajat hevítünk, megsütjük...

Hirdetés
Sóban sült jérce recept

Sóban sült jérce recept

A fiatal, jól megtisztított jércét befűszerezzük. A hasüregébe cikk almát, szálas petrezselyemzöldet, kakukkfüvet, fokhagymagerezdeket teszünk. A szárnyak végeit aláhajtjuk, a combokat vékony cukorspárgával összekötjük, így készítjük elő a jércét. Ha a hasüregbe néhány csirkemájat csempészünk, igazi meglepetés lesz tálaláskor. Ezután a lisztet és a sót szárazon összekeverjük egy tálba. Kevés vízzel pépszerű, formázható sótésztát keverünk. Kétrétegű alumínium fóliát teszünk a só massza alá, majd erre helyezzük a csirkét, amit egyenletesen beburkolunk a péppel. Alumínium fóliával becsomagolva kerül a hamvadó parázsba. Fólia nélkül is készíthető, de úgy nagyobb odafigyelést igényel ez a látványos, érdekes, nem mindennapi sütési forma. Igen fontos, hogy jó parazsunk legyen, ami már kezd hamvadni.

Süssünk citromos csirkét!

Süssünk citromos csirkét!

A citromos csirke frissítő és könnyű étel. Emellett elkészíteni sem nagy ördöngősség. Fél óra alatt zamatos, tavaszi ízt varázsolhatunk a konyhaasztalunkra! Keverjünk össze a kukorica keményítőt egy kis vízzel egy tálkában, és tartsuk a hűtőben néhány órán át, vagy egy éjszakán át. Ezután keverjük össze 1 tojássárgájával, sóval és borssal. Közben verjük fel a tojásfehérjét. Adjuk hozzá a tojásfehérjéhez a már bekevert kukorica keményítőt, citrom levet, a citromhéjat, és keverjük össze. Öntsük bele a csirkeszeleteket és keverjük jól össze benne, majd hagyjuk ázni a mártásban pár percig. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, közepesen-magas hőfokon, amíg az olaj hőfoka el nem éri a 180C-t...

Szalonka variációk

Szalonka variációk

Zömök testű, hosszú csőrű, avarszínű tollazattal, galamb nagyságú ez a különleges madarunk a szalonka. Évente kétszer vonul át hazánkon, tavasszal március-áprilisban, és ősszel a fagyok előtt szeptemberben. Tavaszi húzáson engedélyezett a vadászata, már akinek türelme van kivárni ezt az óvatos madarat , és szerencséje van a lövésben. A szalonka vadászata egyben a szezon kezdetét is jelenti, kellemes friss reggeleken vagy a langyos tavasz illatú estéken hódolhatunk e szenvedélynek. Ha sikerül elejteni néhány madarat, nagyszerű gasztronómiai élvezettel is gazdagodhatunk, Fenséges, ízletes pecsenyét készíthetünk. Elkészítése is nagyon különbözik a többi vadszárnyasétól. A szalonka minden részét felhasználjuk az ételkészítés során, ez értendő a belső részeire is. Sok háziasszony nem is tudja biztosan, hogy lehet a szalonkát elkészíteni. A szalonka beleit - sajátos táplálkozási szokásainál fogva - ne dobjuk el, megmosva önálló ételként szervírozhatjuk - szalonka salmi fokhagymás krutonnal. A legtöbb ételnél a szalonkát nem bontjuk fel, megmosva a belső részekkel együtt sütjük meg. Majd utána készítünk salmit a belekből. 3 szalonka recept: Szalonka sütve - Szalonka konyakos fehérborban - Szalonka töltve

Szárnyas ételek

Szárnyas ételek

Diétás, töltött, vagy ropogós, a Protein tanácsadó szárnyas ételek oldalán változatosan kínáljuk a szárnyasokból, csirkéből készült ételek receptjeit. Nem csak könnyen és gyorsan elkészíthetőek, de megtalálhatóak bennük az egészséges életmódot folytatók számára mindaz a plusz, ami szükséges ahhoz, hogy a kiegyensúlyozott étrend mellett fogyasztóik a fehérje fogyasztásra helyezzék a hangsúlyt. Így a fitnesz és erőnléti edzések mellett kiválóan alkalmazhatóak ezek az ételek az étrendben, legyen szó ebéd, vagy vacsora elkészítéséről.

Hirdetés
Szezámos pulykamell salátával

Szezámos pulykamell salátával

Lázár ma nem bonyolítja túl a főzést, de az eredmény ismét fenséges lesz. A pulykamellet csíkokra vágjuk, majd ízesítjük sóval, borssal, megcsurgatjuk mézzel és olívaolajon ropogósra sütjük. Mikor elkészült megszórjuk a szezámmaggal. A salátához feldaraboljuk a zöldségeket, olívaolajjal, valamint balzsamecettel meglocsoljuk, citromlével megcsepegtetjük, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd tálaljuk.

Tanyasi kakaspaprikás

Tanyasi kakaspaprikás

Egy szárnyasból készült ételt készítünk, ami nem más, mint a Tanyasi kakaspaprikás kapros túrós csuszával és tejfölös, sajtos galuskával. Egy megtisztított, előkészített egész kakast részeire bontunk. Először a combját, majd a szárnyát vágjuk le, és mindkettőt megfelezzük. Ezt követően tovább daraboljuk. A paprikásunkban tehát lesz egy szárny, egy alsó comb, egy felső comb, a csontos mell, több részre vágva, láb, zúza és here. Elkészítjük az alapot: agy a tanyasi kakaspaprikáshoz illő zománcozott lábosba olajat öntünk, összevágjuk a vöröshagymát, a paradicsomot, a zöldpaprikát, a fokhagymát és megpirítjuk az olajon. Ezután jöhet a Szegedi őrölt pirospaprika...

Tanyasi kakaspörkölt minden javával

Tanyasi kakaspörkölt minden javával

Nem aprózzuk el, veszünk egy egész kakast. Megtisztítjuk, a mellét két-három darabba vágjuk, a combot kettőbe, a szárnyát egészben hagyjuk. A vöröshagymát a sertészsíron megpirítjuk, megszórjuk a pirospaprikával, fölengedjük 1-2 deci vízzel, és kiforraljuk. Ezután beledobjuk a kakasdarabokat, sóval, darált paprikakrémmel ízesítjük, majd fokhagymát meg összevágott fehérpaprikát adunk hozzá. Fedő alatt, türelmesen pároljuk jó négy órán át, közben inkább rázogatjuk, mint keverjük. A folyadékot közben pótoljuk, nehogy leégjen. A kockára vágott paradicsomot csak a végén tesszük bele, mert a sav nem engedi puhulni a húst.

Tárkonyos csirkeragu leves

Tárkonyos csirkeragu leves

Mit is írhatnék erről a kiváló levesről. Mikor elkészült, az egészet megettük azonnal! Isteni! A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd alaplével felöntjük. Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót is....

Tavaszi rakott csirke

Tavaszi rakott csirke

Laktató, ízletes és egyszerű étel. Családoknak egyenesen ajánlom! A burgonyákat félig megfőzöm, hámozom, szeletelem. A csirke filéket olajos fűszerkeverékkel megkenem, és ha lehet, ezt előtte nap már elkészítem, had pácolódjon. A jénai tál alját befedem a bacon szalonnával. Egy sor burgonyát terítek rá. Fűszerezem, aprított medvehagymával is megszórom. Erre, csíkokra vágott pulyka felvágott kerül. 1 sor csirkecomb filét teszek rá. Erre megint felvágott csíkot terítek.

Tejszínes rakott csirkemell

Tejszínes rakott csirkemell

A csirkemellet besózzuk. Egy jénai tálat kimargarinozunk. A tálba rétegesen helyezzük el az alapanyagokat: bacon, füstölt szalonna, csirkemell, paprika karikák, hagymakarikák, gomba. 2 réteget készítünk, így az előzőeket még egyszer a tálba helyezzük. A két réteg közé tejszínt locsolunk. A tál tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és az egészet meglocsoljuk tejszínnel...

Tejszínes, paradicsomos, pestos csirkemell

Tejszínes, paradicsomos, pestos csirkemell

Előkészítés: Ha nincs kész pestonk, akkor elkészítjük (ld. egyéb javaslatok). A koktélparadicsomokat félbevágjuk. A csirkemelleket középen félbevágjuk, majd lefektetve lapjával párhuzamosan két vékonyabb szeletre vágjuk. A szeleteket mindkét oldalán sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint egyéb fűszerrel is megszórhatjuk, pl rozmaring, oregano), majd kevés vajon, nagy lángon mindkét oldalát lepirítjuk (maximum 1 perc oldalanként).

Töltött karalábé és párolt gyöngytyúk

Töltött karalábé és párolt gyöngytyúk

Megint nem szerénykedünk, ha a hétvégi ebédről van szó. Töltött karalábé, és gyöngytyúk a menü. A húst ízesítjük sóval, borssal, hőálló zacskóba tesszük, mellérakjuk a feldarabolt zöldségeket, majd légmentesen lezárva gőz felett megpároljuk. Egy lábosban felforraljuk a paradicsomszószt, hozzáadjuk a zöldborsót, a fehérrépát és a sárgarépát, ízesítjük sóval, borssal és összeforraljuk. Az így kapott paradicsommártással tálaljuk az elkészült gyöngytyúkot.

Tuti menü