Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csirke receptek, szárnyas receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Májas - Pirított [5. oldal]
részletek »

Csirke receptek, szárnyas receptek képes leírás: Májas - Pirított [5. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: csirke-receptek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 116 db
Májas rántottacsoda

Májas rántottacsoda

Egyik nagy kedvencem a májas rántotta, melyet bárki egyszerűen elkészíthet magának és családjának, barátainak. Nem is kell hozzá sok minden, csak egy kis csirkemáj, hagyma, kolbász és tojás, az arányokat meg persze ízlés szerint oszthatjuk el.A csirkemájat és a hagymát vágjuk fel kis kockákra, egészen apró darabokra, a kolbászt pedig karikázzuk fel. Először a kolbászkarikákat süssük meg, szép sötétvörösre. A serpenyőbe ne felejtsünk el olajat tenni, hiszen a kolbász nem enged ki magából a sütéshez kellő mennyiségű zsiradékot! Ha a kolbászkarikáink szépen megsültek, vegyük is ki a serpenyőből és helyezzük egy tálkára, majd a végén ismét szükségünk lesz rájuk. Most következzék a hagyma és a máj: a hagymát jó üvegesre süssük, de a májra nagyon vigyázzunk, nehogy megpirítsuk (tipp: a sütés eme részénél használjunk lassú gázt!)...

Mandulás jércemell

Mandulás jércemell

A mandulás jércemell elkészítéséhez szükséges jércemell, szeletelt mandula, a karamellizált gyümölcskörethez pedig őszibarack, alma. A jércemellet hasonlóképpen készítjük el, mint egy hétköznapi rántott húst. Elsőként az almát és a barackot készítjük el. Az almát anélkül, hogy levágnánk a héját szeletekre vágjuk, közben az olajba cukrot teszünk, hogy karamellizálódjon. Hozzáadjuk az almát és a szintén feldarabolt barackot. A zöldségekre jellemző módon a gyümölcsöket sem sütjük puhára, csak roppanósra...

Meggyes zöldsalátán tálalt kacsamell

Meggyes zöldsalátán tálalt kacsamell

Mai menünk ékes bizonyíték arra, hogy a meggy a kacsamellhez, és a fagylalthoz is kiválóan passzol. A kacsamell bőr felöli oldalát beirdaljuk, borssal, kakukkfűvel ízesítjük és súlya alatt bőrrel lefelé sütni kezdjük. Egy edényben összekeverjük a mustárt, a mézet, a balzsamecetet. A húst megfordítjuk, megkenjük a mézes mustáros páccal, majd fedő alatt készre sütjük. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a megmaradt pácot, hozzáadjuk a meggy felét, a lime és citrom reszelt héját, majd összeturmixoljuk. A salátaleveleket tálra rendezzük, meglocsoljuk a meggyöntettel, rászórjuk a maradék meggyet és ráhalmozzuk a sült kacsamellet.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Mézes-narancsos csirkeszárny

Mézes-narancsos csirkeszárny

Keverd össze a narancs és a citrom levét az összezúzott fokhagymával és a szójaszósszal. Az így kapott páclevet öntsd a narancs levét összekeverjük a zúzott fokhagymával valamint a szójaszósszal. Öntsd a páclevet, a forgójuknál kettévágott csirkeszárnyakra, és hagyd néhány órát állni. Vedd ki a húst a pácléből és forró olajban (a legjobb, ha Wokban) süsd meg. Sütés közben locsolgasd a visszamaradt páclével.

Mi volt előbb, a tojás vagy a tyúk?

Mi volt előbb, a tojás vagy a tyúk?

Mi volt előbb, a tojás vagy a tyúk? Brit tudósok ebben a filozófiai felhangoktól sem mentes kérdésben a tyúkra szavaznak, miután a biológiát segítendő, egy új számítógépes technikát is bevetettek az évezredes fejtörő megoldásához. A Sheffield és a Warwick Egyetem kutatói szerint a titkot a tojáshéjban kell keresni, kialakulásában ugyanis létfontosságú szerepet játszik egy protein, ami kizárólag a tyúkok szervezetében termelődik. Vagyis eleinte a csirkék, illetve ezek ősei nem tojásból keltek ki, a tojásrakás csak a későbbiekben fejlődött ki...

Hirdetés
Mogyorószószos csirkemell

Mogyorószószos csirkemell

Az unalmas csirkemellet dobjuk fel egzotikus mogyorószósszal. Gyömbér, fokhagyma, bazsalikom, szójaszósz, curry lesznek a segítségünkre. Üzzétek le az unalmas ízeket! Tegyük a mogyorót, a meghámozott gyömbért, a meghámozott fokhagymagerezdeket, a bazsalikomlevelet, a citromlevet, cukrot és a curry pasztát egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd pürésítsük finomra. Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, öntsük bele a fűszerkrémet. Közepes erősségű lángon, állandóan kevergetve pároljuk néhány percig, majd öntsünk rá egy decinyi vizet, és csorgassuk rá a szójaszószt. Főzzük egy-két percig, utána kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítsük be. Ha elkészült fedjük le egy fedővel és tálalásig tartsuk melegen...

Mogyoróvajas csirkesaláta

Mogyoróvajas csirkesaláta

Tegyük a mogyoróvajat egy kis tálkába, adjuk hozzá a szójaszószt és az édes csilit. Öntsünk hozzá négy evőkanálnyi forró vizet és keverjük simára. Forrásban lévő sós vízben főzzük ki a tésztát, figyelve a csomagon szereplő leírásra. Ha elkészült, hideg vízzel hűtsük le és várjuk meg, míg lecsepeg. Tegyük egy nagy salátás tálba, adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott uborkát, sárgarépát, jégsalátát, újhagymát és a sült csirkehúst. Óvatosan keverjük össze, tálaljuk kis tálkákba, a tetejét pedig csorgassuk meg a mogyoróvajas szósszal.

Morzsás-bazsalikomos csirkemell

Morzsás-bazsalikomos csirkemell

Szerintem plusz köretet nem is kíván ez a sütőben sült csirke, a paradicsom és a morzsa pont elég hozzá. Bazsalikomos pestót minden nagyobb közértben kapni, télen a friss bazsalikomot helyettesíthetjük vele. A megmosott, szárazra törölt csirkemelleket vágjuk be oldalról, hajtsuk ki, majd kenjük meg a pestóval, hajtsuk vissza. (Egy evőkanál pestót hagyjunk meg későbbre). Sózzuk, borsozzuk a húst. Melegítsünk fel egy teflonserpenyőt, ha forró, öntsünk rá olívaolajat, süssük körbe a húsokat. Majd tegyük őket félre. A sütésből visszamaradt olajra szórjuk a morzsát, adjuk hozzá a maradék pestót, és egy-két perc alatt pirítsuk össze...

Mozzarellával és paradicsommal töltött csirkemell - videórecept

Mozzarellával és paradicsommal töltött csirkemell - videórecept

A nagy hőségben a nehéz étel megterhelő lehet a szervezet számára. Én mozarellával töltött csirkemelleket készítettem sült cukkinivel és paradicsommal. Nézzétek csak, hogyan is készül! Hozzávalók (4 fő részére): 4 db csirkemell filé - db paradicsom - 2 csomag mozzarella sajt - 4 ág rozmaring - 4 levél bazsalikom - 4 evőkanál olívaolaj - só, bors. Köret hozzávalói: 2 db cukkini, 4 db paradicsom, 2 evőkanál olívaolaj, 1 csokor oregánó, só, bors.

Hirdetés
Mustáros csirkemell zöldségekkel

Mustáros csirkemell zöldségekkel

Valami újat próbálnál ki? Ezt az ételt egyszerűen elkészítheted - akár már ma ebédre! A csirkemelleket kisebb szeletekre vágjuk. Mindegyiket kiklopfoljuk vékonyra, majd megszórjuk a grillfűszerrel. Ezután a hússzeleteket ropogósra sütjük 3 evőkanálnyi olajon. A sárgarépát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a fagyasztott zöldséggel együtt sós vízben főzzük 10 percig...

Ötletek kerti partihoz

Ötletek kerti partihoz

Grill partit lehet tartani teraszon, kertben, erkélyen, hatalmas nyílt tűzön vagy lábakon álló kemping grillezőn. Itt a hosszú hétvége, jönnek a meleg esték, szerintünk jól jön néhány bevált recept. Íme. Így készül: Grillezett csirkemell: A csirkemellet kicsontozzuk, klopfoljuk, besózzuk. A páchoz majonéz, mustár, bors, reszelt vöröshagyma, olívaolaj egyveleget készítünk, ebben áll a hús legkevesebb egy órát. Sütés közben sörrel locsoljuk.

Pácolási praktikák húsokhoz, zöldekhez

Pácolási praktikák húsokhoz, zöldekhez

Miért kiváló páclé a joghurt? Hogyan lesz a bárányhúsból isteni sült? Miként varázsoljunk a halakból első osztályú lakomát? Mitől lesz a fűízű zöldségekből ízletes fogás? Hogyan tegyük a semleges ízű tofut ízes pecsenyévé? A legnagyobb kudarc a húsok sütésénél, amikor a végeredmény ehetetlenül száraz, rágós és íztelen lesz. Ha alkalmazunk néhány pácolási, húspuhító praktikát, és jó fűszereket is használunk, biztos lesz a siker. Húsokhoz natúr joghurtot! A szépen felszeletelt csirkemelleket dörzsöljünk be durvára őrölt borssal, használhatjuk a bolti darabos keveréket is, majd tépkedjünk rá kedvenc friss fűszernövényünkből. Használhatunk szárított vagy épp a szárnyasokhoz kitalált fűszerkeveréket is. A friss fűszerek közül a kakukkfű, a bazsalikom, az oregánó, a majoranna, a rozmaring a kedvencem.

Paradicsomos csirkeleves

Paradicsomos csirkeleves

A csirkeaprólékot kisebb darabokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és félcentis hasábokra daraboljuk. A bazsalikomot és az oregánót finomra aprítjuk. Egy kevés forró olajon megfuttatjuk a csirkeaprólékot a zöldségekkel együtt. Hozzáadjuk a zöldfűszerek felét, megsózzuk, felengedjük vízzel, és lassú tűzön - mint a húslevest - majdnem készre főzzük...

Parmezános csirkemell ropogós prosciuttoval

Parmezános csirkemell ropogós prosciuttoval

Egy Jamie Oliver recept. Miután a Húsgolyók tésztával receptjét elkészítettem, kerestem egy ebédnek valót is a Ministry of Food című könyvben. Ehhez az ételhez minden volt itthon, még friss kakukkfű is, ezért erre esett a választásom. Tartottam attól, hogy kicsit sokáig fog tartani az elkészítése, de kellemesen csalódtam: pillanatokon belül elkészült. Salátával tálaltam...Reszeld le a parmezánt és tépkedd le a kakukkfű leveleket a száráról. Óvatosan vagdosd be a csirkemell hátsó felét egy kis késsel. Fűszerezd egy kevés őrölt borssal (sózni nem kell, mert a prosciutto elég sós). Fektesd le a csirkemelleket egymás mellé és szórd meg őket a kakukkfűvel. Reszelj rájuk friss citromhéjat, majd szórd meg egy kis parmezánnal. Fektess 3-3 db sonkát mindegyik csirkemellre úgy, hogy egy kicsit átfedjék egymást, locsold meg egy kevés olivaolajjal és szórd rá a maradék kakukkfüvet.

Pestós-koktélparadicsomos csirke

Pestós-koktélparadicsomos csirke

A csirkét vágd négy darabba, sózd, borsozd, majd egy felforrósított serpenyőben, kevés olívaolajon süsd elő. A paradicsomokat vágd ketté, és dobd a csirke mellé. Keverd össze a csirkével és hagyd kissé összeesni. A tejfölt keverd össze a pestóval és egy gerezd áttört fokhagymával. Vedd le a lángot egészen kicsire, és add a csirkéhez az öntetet. Pár pillanat alatt főzd össze, add hozzá a bazsalikomot, és tálald melegen. A koktélparadicsomot variálhatod vagy lecserélheted szárított paradicsomra. Jó étvágyat!

Pesztós túróval töltött csirkemellek

Pesztós túróval töltött csirkemellek

Bazsalikom pesztóval készült túrós töltelékkel megbolondíthajuk a csirkemelleket. Próbáljátok ki Ti is! Oldalánál vágjuk fel a csirkemelleket, vigyázzunk te vágjuk át teljesen. Hajtsuk szét, mint egy könyvet, majd daráljunk rá borsót, és enyhén sózzuk meg. Egy kis tálba morzsoljuk a túrót, kanalazzuk rá a bazsalikomból készült pesztót, majd keverjük össze. Töltsük meg a töltelékkel a széthajtott húst, majd hajtsuk vissza rá. Daráljunk rá borsot, csorgassuk meg olívaolajjal, és tépkedjünk rá a kakukkfűlevelekből...

Pirított csirkemáj karamellizált körtével és mazsolával

Pirított csirkemáj karamellizált körtével és mazsolával

A hagymát vágd karikákra, majd némi olajon az oreganoval és sóval, borssal párold puhára. Közben vágd falatokra a májat és egy másik serpenyőben, olajon, megborsozva pirítsd át. Forgasd a már kész, félretett hagymához és enyhén sózd meg. Egy harmadik serpenyőben a margarinon süsd át a szeletelt körtét, majd szedd ki egy tálba. A serpenyőben maradt vajra szórd rá a barnacukrot és várj, míg összeolvadva karamellizálódik. Ekkor forgasd bele a körteszeleteket, majd az egészet egyesítsd a hagymás májjal...

Tuti menü