Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csirke receptek, szárnyas receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Illatos - Magyarosan [4. oldal]
részletek »

Csirke receptek, szárnyas receptek képes leírás: Illatos - Magyarosan [4. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: csirke-receptek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 116 db
Illatos omlós csirkemell

Illatos omlós csirkemell

Egy 2006-os Prima Konyha Magazinban találtam ezt a kínai receptet. Gyors, egyszerű és nagyon finom. A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük....

Interjú Jamie Oliverrel - tanácsokkal

Interjú Jamie Oliverrel - tanácsokkal

A Spektrum tévéből megismert szakács harmincnégy éves korára közel ötvenmillió fontos vagyon tulajdonosa és három gyönyörű kislány édesapja. Jamie Oliver lapunknak saját karácsonyáról mesélt... A karácsonyi pulyka: - Azt ajánlom, hogy a sütés előtti napon fűszerezzék be az egész pulykát és hagyják pihenni, hogy legyen ideje beszívni a sok csodás aromát! Két narancs, vagy mandarin levét keverjük össze friss kakukkfűvel, két csilivel, karácsonyi fűszerkeverékkel, amiben fahéj és szegfűszeg is van, adjunk hozzá babérlevelet, zellert, két fej durvára vágott hagymát és répát, sót és olíva olajat. Én egy hat kilós madárral számolok, úgyhogy azt 180 fokon, három és fél-négy órán keresztül lefedve süssük, majd még fél órát hagyjuk pirulni! Csodás lesz! Amennyiben nem fogy el az egész még karácsonykor, vékony szeletekre vágva eltehetjük néhány napra! Akár a szilveszteri hidegtálhoz is jó lesz, vagy a sajtfondübe mártogatni valónak is kínálhatjuk!

Joghurtban sült csirkemell

Joghurtban sült csirkemell

A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük, s az így kapott 4 húsdarabot megmossuk, majd leszárogatjuk. A joghurtot megsózzuk és összekeverjük a fűszerekkel meg a zúzott fokhagymával. A csirkemelleket beleforgatjuk és letakarva, egy éjszakán át a hűtőszekrényben pácolódni hagyjuk. A hűtőből kivéve tűzálló tálra fektetjük, lefedjük, és mikrohullámú sütőben 750 wattal 10 percig pároljuk. Ha ennyi idő alatt nem puhulna meg, 2-3 percre még visszatesszük...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Juharszirupos ropogós csirkeszárny

Juharszirupos ropogós csirkeszárny

Egy tálba tegyünk 1 kg csirkeszárnyat, öntsünk rá 125 ml tiszta juharszirupot, 5 evőkanál csiliszószt, 1 kis fej apróra vágott vöröshagymát, 2 evőkanál almaecetet, 1 evőkanál mustárt és 1 kávéskanál Worcester-szószt. Keverjük össze alaposan, majd tegyük hűtőbe legalább fél napra, hogy az ízek jól átjárják a csirkeszárnyakat. Süthetjük szabadtéren faszénparázson, de elkészíthetjük sütőben tepsiben is. Sütés közben locsolgassuk zsiradékkal. Csirke alsócombból is elkészíthető.

Kakas borban (coq au vin)

Kakas borban (coq au vin)

Sokfelé készül borban szárnyas, a leghíresebb változat mégis a franciáké: a coq au vin. Több francia régió tekinti sajátjának, temérdek a változata. Létezik olyan monográfia, amely hatvanegy receptet ad közre az érdeklődőknek. Eredeti recept tehát nem létezik, annyi azonban bizonyos, hogy a vörösboros változat a legismertebb.Eredetéről különféle legendák élnek a nép körében. Az egyik szerint a hódító Julius Caesarnak a gallok küldtek egy ösztövér, öreg kakast, melyről úgy gondolták, ehetetlenül szíjas, s ezzel a gallok szívósságát és harciasságát jelképezi. A hadvezér gondolt egyet, s intézkedett, hogy áztassák borba a harcias gall kakast, aztán készítsék el lassú tűzön, s végül igen nagy élvezettel elfogyasztotta. E jelképekben gazdag étkezés alkalmával forrhatott össze a római borkultúra az ősfrancia népi konyhaművészettel. Ennél valószínűbb az a profán eredetmagyarázat, mely szerint a kiszolgált kakasokat a szegény nép sajnálta csak úgy veszni hagyni, ezért találták ki, hogy savas borokban puhítják néhány napig a húst, majd cserép- vagy vasedényben hosszú órákon át, lassan készítik el.

Hirdetés
Kakashere pörkölt

Kakashere pörkölt

A hagymát apróra vágom, a paprikát és a paradicsomot felkockázom. Az olajon megpirítom a hagymát, majd rádobom a paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagymát, addig párolom amíg összeesik. Kevés vizet öntök rá és zsírjára sütöm, ekkor rászórom a pirospaprikát és azonnal felöntöm egy pohár vízzel. A gondosan megtisztított kakasherét belekeverem, fűszerezem borssal, sóval és 10 perc alatt készre főzőm. A fűszerezés ne legyen erőteljes, hogy a here sajátos ízét, ne nyomja el.

Kakasmell, raguval, pirított burgonyával

Kakasmell, raguval, pirított burgonyával

A mellhúsokat középen bevágom, kinyitom. Így egyben maradva szép nagy szeleteket kapunk. Pácoljuk olajban vagy tejben (én 4 napig fűszerolajban pácoltam). Csirke fűszerkeverékkel megszórjuk. Serpenyőben hirtelen megpirítjuk, pár percet mindkét oldalát. Aztán lassan, takarékon kis vizet aláöntve fedő alatt megpároljuk. A fedőt levéve kicsit pirítjuk csak meg, mert kiszárad. Közben megfőzzük a tojást. 10 perces a jó, forrástól számítva. Szeleteljük...

Kakaspörkölt  hosszú lével

Kakaspörkölt hosszú lével

Mielőtt visszatérnék a pörkölt elkészítéséhez még egy jó tanács. Senki se ijedjen meg a mennyiségtől! Kakas 3 kilónál kezdődik és onnan megy a súlya felfelé. De nem kell félni, nem fog sok megmaradni, ha négy főre készítjük el az egy kakasból a pörköltünket. És végre vissza az ételhez. Ezt a hosszúleves pörköltet kétféleképpen lehet elkészíteni, attól függően, hogy kadarkát, vagy kékfrankost akarunk hozzá inni. Ha Kadarkát (én családi szálak miatt Heimannt) akarunk hozzá inni, akkor sűrűbb levűt, ha kékfrankost, akkor hígabbat készítünk. Mivel én még az elején nem döntöttem el, ezért biztonságból mindkettőt kibontottam, abból nagy baj nem lehet...

Kímélő csirkegombóc leves

Kímélő csirkegombóc leves

Elkészítése: a csirkemelleket kicsontozzuk, a megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és a kicsontozott csirkemell csonttal, egész vöröshagymával 3 l hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, és 40-50 percig nem erős tűzön főzzük. Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével együtt ledaráljuk. Sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle. A zöldséges alaplét szűrőn átszűrjük, majd felforraljuk.

Hirdetés
Kínai ananászos csirke

Kínai ananászos csirke

Hogy mennyire kínai, nem tudom, túl sok hókuszpókusz nincs benne, de évek óta a repertoár része. Még gimnáziumi emlékeket idéz, amikor a karácsonyi ajándékozások a barátnőkkel mindig nagy evészetekbe torkollottak. Ez akkor még nagyon extrém volt az édes-sós ízvilágával. A recept egyébként Lajos Marié...A lebőrözött melleket szárazra törölgetjük és egyenlő nagyságú, kisebb kockákra vagy csíkokra vágjuk. Meghempergetjük a husikat a lisztben, és kevés olajon egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk őket, közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész (nem kell teljesen készre sütni, csak legyen már színe), hozzáöntjük az ananászlevet, a lecsepegtetett ananászkockákat, a citromlevet, a bort, a cukrot és a szójaszószt. Jól elkeverjük, sózzuk, majd fedő alatt puhára főzzük...

Korianderes csirkesaláta recept

Korianderes csirkesaláta recept

A csirkemellfiléket két centis kockákra vágom, aztán megsózom és megborsozom őket. A mozsárban durvára töröm a koriandermagokat, majd utána összekeverem a liszttel, és ezt a korianderes lisztkeveréket ráhintem a csirkekockákra. Kicsit össze is forgatom vele a húsfalatokat, hogy minden oldalukat érje a tapadásgátlóként jól bevált liszt, aztán indulhat a pár perces csirkesütés. Egy közepes méretű serpenyőben gyenge tűzön összeolvasztok 2 evőkanálnyi vajat meg ugyanennyi olajat, majd erősebbre tekerem a lángot, és két adagra osztva, hogy ne zsúfolódjanak, átsütöm benne a korianderes csirkekockákat. Ha készen vannak, akkor szűrőlapáttal kiszedem mindet egy nagy tálra, és félreteszem. Ezután beledobom a serpenyőbe a mogyorószemeket, és kevergetve 1-2 perc alatt korianderillatúra hempergetem őket. Aztán lehúzom az edényt a tűzről, és hagyom langyosodni kicsit a sós-korianderes mogyorókat. Amíg kezelhető hőmérsékletűre hűlnek, előkészítem a saláta zöldség-szekcióját. Az avokádóból kikapom a nagy magját, krumplihámozóval leszedem a héját, majd a vajpuha avokádóhajókat 1/2 centis szeletekre vágom, és színmegőrzés céljából megcsöpögtetem kevés zöldcitromlével. Aztán az újhagymák fehér szárát vékonyan felkarikázom, viszont a már gyárilag cafatokra tépkedett endíviamixszel nincs sok teendőm: csak megmosom, aztán megszárítom a fodrokat, és testvériesen elosztom őket 3 nagy tányéron...

Kukoricabundában sült csirkemell

Kukoricabundában sült csirkemell

A csirkemellet kissé lapjában 8 szeletre vágjuk, enyhén kiverjük, majd szélüket meg felületüket is több helyen bevágjuk. Ezután a sóval és a borssal bedörzsölve félretesszük. A kukoricabundához a tojások sárgáját kissé felverjük, a tejet beleöntjük, majd a liszttel simára keverjük. A Piros Arannyal tüzesítjük, megsózzuk, a lecsöpögtetett kukoricát belekeverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Széles lábasban vagy nagy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk. A kukoricás masszából egy mokkáskanálnyit beleteszünk. Ha sülni kezd, akkor dolgozhatunk tovább. A mellfiléket - egyszerre csak egyet - a kukoricás masszában megforgatjuk úgy, hogy körben jó vastagon bevonja a húst.

Kukoricapehelybe panírozott csirkecomb

Kukoricapehelybe panírozott csirkecomb

Receptünkkel biztosra mehetsz: a csirkecombokat kukoricapehelybe paníroztuk, és az egészet sütőben sütöttük meg. Nem tocsog az olajtól, viszont istenien ropog, és biztosan nagy érdeklődést kelt megjenlenésével. Nem csak a gyerekeknek fog tetszeni. Bazsalikomos krumplipürével és balzsamecetes paradicsomsalátával kiegészítve készen is van az extrásított vasárnapi ebéd. A csirkecombokat mosd meg és töröld szárazra. Sózd, borsozd. A szokásos módon kezdd el a panírozást: először lisztbe, utána tojásba mártsd a combokat, végül pedig a kukoricapehelybe - ezt alaposan nyomkodd rá....

Különleges csirkés receptek,vasárnapi ebédre

Különleges csirkés receptek,vasárnapi ebédre

Csirkepörkölt? Sült csirke? Szeretne valami különlegeset is végre? Íme néhány ízletes csirkés recept, még elkészül vele ebédre! A bulgár és a cseh konyha különlegességeiből válogattunk... Tavaszi csirke körtével (bulgár)....A csirkét vágja 4-6 darabra, dörzsölje be sóval. A vaj felét olvassza meg serpenyőben, süsse rajta a csirkét aranybarnára. A körtét mossa meg, héjastól szeletelje vékonyra, magházát vágja ki. Olvassza meg a vaj másik felét, süsse rajta a körtét 5 percig oldalanként, míg kissé meglágyul. Sütőedénybe fektessen egy réteg körtét, rá a csirkét, arra a maradék körtét. Oldja fel a cukrot a borban, öntse a körtére. Szórja meg a petrezselyemzölddel és borssal. Előhevített sütőben süsse kb. 45 percig, míg a csirke készre sül. Közvetlen a sütés vége előtt szórja be a tetejét citromlével. Sopszka salátát adjon mellé. A másik két recept: Parasztos csirkesült (bulgár) - Csirkemájpástétom (cseh)

Libamájjal töltött jércemell

Libamájjal töltött jércemell

A kiszombori Rónay Kúriában egy igazán különleges étel, a libamájjal töltött jércemell vörös lencsével, vörösborban pácolt hámozott körtével elkészítése következik. A jércemell libamájjal van töltve, egy kis konyakkal ízesítve. Köretként sós vízben megfőzött vörös lencsét, vörösborban pácolt hámozott körtét, és pirított banánt adunk a jércemellhez. Egy serpenyőbe olajat öntünk, melyet kellő hőmérsékletre felforrósítunk, majd a libamájjal töltött jércemellet a serpenyőbe tesszük. A banánt 3-4 darabra vágjuk, és a körtével együtt a húsok mellett megsütjük. Tokaji fehérborral meglocsoljuk...

Magyarított indiai étel, kezdőknek

Magyarított indiai étel, kezdőknek

Nem nevezhetnénk autentikus indiai ételnek az alábbi receptet, de az biztos, hogy egy kis magyarítás nem ártott neki. Így még a gyerekek is repetáztak belőle. Egy termetes csirkemellet nagyobb kockákra vágunk, besózzuk, rápasszírozunk egy nagyobb gerezd fokhagymát, és megszórjuk egy evőkanálnyi garam masalával. Jól összeforgatjuk a fűszerekkel, és egy fél órát állni hagyjuk. Két szál újhagymát felkarikázunk, olajon megfuttatjuk, és a hús kockákat rádobjuk. Erős tűzön enyhe színesedésig pirítjuk, majd egy nagyon kevés vizet aláöntve gyorsan megpároljuk a húst.

Magyarosan újragondolva: lecsós csirke

Magyarosan újragondolva: lecsós csirke

Tudjuk, hogy a magyar konyha milyen alapanyagokra épít, ez azonban még nem zárja ki a kreativitást. A paprikás krumplin túl is van élet, Ízbolygó mutatja. A magyar konyha a paprika-paradicsom-hagyma szentháromságról híres. Fogadjuk el ezt az alapvetést, és gondoljuk újra magyaros ételeinket! Nem kell zsírban tocsogó körömpörköltet készítenünk ahhoz, hogy elmondhassuk, magyaros ételt főztünk. Ahogy a burgonyalevest már újraértelmeztük, játszhatunk, próbálkozhatunk az összes többi, hagyományosnak tartott fogás átvariálásával. A tavasz közeledtével a szervezetünk is mindinkább a könnyedebb fogásokat vágyja, de nem kell kizárólag salátán tengődnünk. Remek, gyors ebéd kerekíthető a felsorolt hét alapanyagból is. A pórét felkarikázom, majd kevés olívaolajon közepes lángon meggyengítem. A paprikákat megmosom, kicsumázom (a magházat kiszedem), majd vékony csíkokra vágom. A paradicsomok alját kereszt alakban bemetszem, majd forró vízzel leforrázom, héjukat lehúzom, és felkockázom. A meggyengült hagymára dobom a paprikát, picit megsózom, és néha megkeverve, fedő alatt hagyom, hogy a paprika is összeessen.

Tuti menü