Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csirke receptek, szárnyas receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Csirkemáj - Gyógynövényekkel [3. oldal]
részletek »

Csirke receptek, szárnyas receptek képes leírás: Csirkemáj - Gyógynövényekkel [3. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: csirke-receptek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 116 db
Csirkemáj baconbundában

Csirkemáj baconbundában

A csirkemájat hártyáitól és az esetleges epemaradványoktól megtisztítjuk, leöblítjük, papírtörlővel a nedvességet leitatjuk, a két lebenyt különválasztjuk. Az összes májat egy nagy tálba tesszük, megszórjuk őrölt borssal, szárított majoránnával és sóval. A sóval óvatosan bánjunk, mert a bacon is elég sós. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, a májdarabokat egyenként beletekerjük egy szelet baconba, és szép sorjában - hogy a szalonna vége alól legyen - beletesszük a tálba. A tekercsek tetejét meghintjük sültcsirke fűszersóval...

Csirkemájas gombás rizottó

Csirkemájas gombás rizottó

A rizst sós vízben feltesszük főni. A májat megmossuk, megszárítjuk és felkockázzuk. Forró olajon megpirítjuk, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékra dobjuk a felszeletelt gombát. Amikor a gomba elforrta a levét, hozzákeverjük a Serpenyős gombás csirke alapot, felöntjük 3 dl hideg vízzel, 1 dl tejszínnel. Forrástól számítva kb. 2-3 percig főzzük, amíg besűrűsödik, végül összemelegítjük a májjal és a megfőtt, lecsepegtetett rizzsel...

Csirkemájas képviselőfánk

Csirkemájas képviselőfánk

Öntsük egy lábasba a vizet, adjuk hozzá a vajat és egy csipetnyi sót. Forraljuk fel, majd keverjünk bele a lisztet. Addig kevergessük, míg az edény falától el nem válik. Vegyük le a tűzről, majd tegyük egy keverőtálba. Még melegen egyenként dolgozzuk el benne az egész tojásokat. Tegyük a masszát nyomózsákba, és nyomjunk vajjal megkent, liszttel megszórt sütőlapra fél diónyi halmokat. Ha nincs nyomózsákunk, akkor teáskanál segítségével is elkészíthetjük. A halmok között hagyjunk legalább két centiméter távolságot, mert sütéskor meg fognak nőni. Forró, 180-190 fokos sütőben süssük 15-20 percig. Ha kihűlt, a fánkok tetejét vágjuk le, majd töltsük meg a következő krémmel.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Csirkemell zöld bundában

Csirkemell zöld bundában

Tokaji Tamás konyhafőnök Csirkemellet készített zöld bundában sóskás pappardelle tésztával. A desszert pedig Kakaós felfújt. Csirkemell zöld bundában sóskás pappardelle tésztával - ...A sóskát megmossuk, megtisztítjuk. A vajat megolvasztjuk, közben nagyobb szeletekre vágjuk a fokhagymát. Amikor megfonnyadt a fokhagyma, hozzáadjuk a sóskát. Amikor a levelek megfonnyadnak, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a parmezánt és a kéksajtot. Ezt követően felöntjük tejszínnel. Végül hozzáadjuk a bazsalikomot. A tésztát forró sós vízben megfőzzük. A húst vékony szeletek vágunk. A panír hagyományos módon készítjük, a zsemlemorzsáshoz azonban snidlinget, bazsalikomot, petrezselyemzöldet és parmezán reszeléket adunk. Ebbe forgatjuk a hússzeleteket. Kevés olajban sütjük. A tészta közben megfő, azt hozzáadjuk a sóskához és összekeverjük. A tésztát tálaljuk és arra helyezzük a kisült húst.

Csirkemellek almás céklasalátával

Csirkemellek almás céklasalátával

Nagyszerű ropogós körítést tudunk készíteni nyers reszelt céklából és almából. Próbáljátok ki pecsenyék mellé mostoha zöldségünket, a céklát! Tegyük egymás mellé a csirkemell filéket, csorgassuk meg olívaolajjal, daráljunk rá borsot, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, és enyhén sózzuk meg. Fedjük be fóliával, és sütésig tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jól átjárja a húst. Míg a hús pihen, készítsük el a céklasalátát. Hámozzuk meg a nyers céklákat és az almát, majd éles vékonyszálú reszelőn gyaluljuk le, vagy metéljük vékony csíkokra. Tegyük egy nagy tálba, csorgassuk meg kevéske olívaolajjal, citromlével és vörösbor ecettel. Daráljunk rá borsot és hintsük meg sóval, majd keverjük jól össze...

Hirdetés
Csirkemelltekercs csiperkegombás májkrémmel töltve

Csirkemelltekercs csiperkegombás májkrémmel töltve

A hazai ízvilághoz illeszkedő, laktató, egyszerű étel. Ha kicsit el kíván térni a mindennapi menütől konyhájában, bátran kísérletezzen ezzel a recepttel! A csirkemellfiléket, lemossuk kettéválasztjuk. A fél csirkemelleket oldalának közepén bevágjuk, szétnyitjuk, majd kiklopfoljuk. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megpirítjuk. Rátesszük a pirospaprikát, feketeborsot, a kevés vizet - hogy ne égjen meg a pirospaprika -, majd a májat is beletesszük - Ballarini Focus Thermopoint. Sok majorannát vágjunk apróra - Miracle Blade III -, szórjuk a májra, majd fedő alatt, kb 10-15 perc alatt pároljuk puhára a májat....

Csirkepaprikás vadasan

Csirkepaprikás vadasan

A fiatal csirkét alapos mosás után darabokra vágom, utána jól lecsurgatom. A felhevített zsíron zsemleszínűre pirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd elkeverem benne a pirospaprikát, és felöntöm fél deci húslevessel. Lassú forralás után belerakom az összevágott csirkét, sóval és babérlevéllel ízesítem. A húsokat időnként forgatva, kissé megpirítom, majd lefedem, hadd főjön. Közben megpucolok két nagyobb sárgarépát, egy kisebb fehérrépát, egy tyúktojásnyi zellert és ugyanannyi zsenge karalábét. A zöldségeket nagylyukú reszelőn apróra reszelem.

Csirkeragu leves, ahogy én készítem

Csirkeragu leves, ahogy én készítem

Mindenkinek ajánlom ezt a leves, még a diétázóknak is, hiszen sem rántást, sem habarást nem teszek bele. Viszont finom zöldségeket, sovány csirkehúst és friss zöldfűszereket igen! A csirkemellet kifilézek, a csontot egy fazékban felteszem főni. A habját leszedem, amikor már nem habzik tovább kis lángon főzöm. Kis sót, biovegetát adok hozzá. Amíg fő a csirkemellfilét kockákra vágom, kis olajon fehéredésig sütöm, majd hozzáadom a megtisztított, karikákra vágott répát, kockára vágott karalábét, borsót. 2 gerezd összezúzott fokhagymát adok hozzá....

Csirkés-aloe verás gyümölcssaláta

Csirkés-aloe verás gyümölcssaláta

A kicsontozott csirkemelleket szórjuk meg őrölt feketeborssal, sóval és kakukkfűvel. Csorgassunk rá egy evőkanálnyi olívaolajat és tegyük a hűtőbe pár órára, hogy a fűszerek jól átjárják a húst. Pár óra múlva hevítsünk fel a margarint serpenyőben, és süssük a csirkemellek mindkét oldalát pirosra. Tegyük előmelegített 160 fokos sütőbe 8-10 percre. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni. Egy salátás tálba kockázzuk fel a barackokat, adjuk hozzá a meghámozott és ugyancsak felkockázott narancsot, a leszűrt Aloe Vera kockákat és a félbevágott koktélparadicsomokat. Tépkedjünk rá a petrezselyem zöldjét, a bazsalikom levelet, és őrölt rá feketeborsot. Csorgassuk meg olívaolajjal, citromlével, és óvatosan keverjük össze.

Hirdetés
Cukkinis csirkés tészta - videóval!

Cukkinis csirkés tészta - videóval!

A hétvégi ebédet készítők gyakran nehéz helyzetben vannak, ugyanis minden alkalommal valami újjal szeretnék meglepni szeretteiket. Péntekenként jelentkező sorozatunkban ebben nyújtunk segítséget. - Mindenkinek van egy szerelmes étele. Vagyis egy olyan, ami a kapcsolata kezdetére, vagy egy boldog időszakára emlékezteti. Nekem ez a cukkinis csirkés tészta. Mikor megismerkedtünk a szerelmemmel - a munkahelyen, hol máshol? -, gyakran jártunk ebédelni egy közeli pláza gyorséttermébe. Ott ettük először együtt ezt az ételt, így nagyon kedves emlékek fűződnek hozzá, és nem mellékesen nagyon finom. Így megkerestem a receptjét és azóta is gyakran készítem el magunknak. Gyors, egyszerű és klassz - mondta Rákóczi Feri, a Bors főszakácsa....A felkockázott csirkét forró olajba rakjuk, mikor a sütéstől egy gyors kérget kap minden oldala, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, a cukkinit, a gombát és átpároljuk őket. Ízesítjük a sóval és a borssal, majd ráöntjük a főzőtejszínt.

Édes-savanyú csirkemell - de nem kínai recept!

Édes-savanyú csirkemell - de nem kínai recept!

A csirkemellet kockára vágom, a friss gyömbért megtisztítom, egészen apróra vágom (csak az ízére lesz szükségünk...) a wokban az olajat felforrósítom, beledobom a csirkehúst, kb egy percig sütöm, hozzáadom a mézet, az ecetet, sózom, borsozom, és még két percig sütöm. Mint a képen látható, ehhez is a szokásos wokban sült zöldségekeket ettem (én nem tudom megunni, mert mindig kicsit más, mindig kicsit másképpen ízesítem).

Fogoly szalonnába sütve

Fogoly szalonnába sütve

A megtisztított, megmosott foglyokat kívül-belül megsózzuk, majorannával belülről meghintjük. A vékony szeletre vágott szalonnával betekerjük a foglyokat és fogvályóval rátűzzük, ezt követően forró zsírban 170-180C sütőben puhára sütjük. Párolt rizzsel és a lencsepürével tálalhatjuk.

Gombás csirkeszárny

Gombás csirkeszárny

A csirkeszárnyakat az elkészítés előtti este besózzuk és állni hagyjuk. Egy tepsit olajjal (vagy margarinnal) kikenünk, elhelyezzük benne a megsózott szárnyakat. Szórunk rá majoránnát meg őrölt borsot, teszünk mellé 5-6 babérlevelet, 1 doboz szeletelt gombát, és meghintjük az apróra vágott fokhagymával. Meglocsoljuk az olajjal, öntünk rá egy pohár (2-3 dl) vizet, és lefedjük alufóliával. Így pároljuk a sütőben körülbelül egy órát. Ekkor vékony karikára vágott burgonyát teszünk hozzá, amelyet előzőleg megsóztunk. A fóliát visszahelyezzük, és együtt pároljuk tovább. Ha már majdnem puha a burgonya, fehér mártást készítünk.

Gombával töltött csirkecomb

Gombával töltött csirkecomb

A csirkecombot megtisztítjuk, sóval-borssal beszórjuk és állni hagyjuk amíg elkészítjük a tölteléket. A hagymát nagyon apró darabokra vágjuk és egy serpenyőben pici olívaolaj és víz segítségével megpároljuk, majd hozzá adjuk a megtisztított apróra vágott gombát és készre pároljuk. Beleforgatjuk az apróra vágott petrezselymet és hagyjuk kihűlni. A csirkecombok bőre alá betöltjük a hagymás gombát és olívaolajjal kikent tepsibe rakjuk egymás mellé. Pici vizet öntünk alá, lefóliázzuk és kb. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Az idő leteltével levesszük a tepsiről a fóliát és még visszatoljuk a csirkecombokat kb. 15 percre, hogy szépen megpiruljanak. Az illatozó töltött csirkecombokat a fogyókúra ideje alatt salátával fogyaszd!

Grillcsirke extra pácban

Grillcsirke extra pácban

Egyszerűen elkészíthető, aromás páccal teljesen más értelemet kap a grillcsirke fogalma. Próbáld ki újkrumplival körítve! A csirkedarabokat megsózzuk, megborsozzuk. A páchoz lereszeljük a hagymát. Az oregánót kevés kivételével durvára aprítjuk, majd összekeverjük a hagymával, a mustárral meg 1-2 ek olajjal. Megkenjük vele a húst, és lefedve kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Az alaposan megmosott burgonyát hosszában félbevágjuk. A fokhagymát is kettészeljük. A rozmaringból keveset félreteszünk, a többit felaprítjuk. A burgonyát alufóliával kibélelt tepsibe tesszük, sóval, borssal ízesítjük, és rászórjuk a rozmaringot meg a fokhagymát. Végül meglocsoljuk a maradék olívaolajjal. Előmelegített sütőben, 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Megfordítjuk, és további kb. 20 perc alatt készre sütjük...

Grillsütővel készült receptek

Grillsütővel készült receptek

Tökéletes kerti grill élmény elektromos, faszenes és gázüzemű grillsütőinkkel. Nézze meg széles kínálatunkat a szabadtéri konyhától a házi füstölőig, és válassza ki azt a kerti sütőt, amely hosszú távon is valóra váltja az álmait! Kínálatunkban kizárólag minőségi, bevizsgált grillek szerepelnek, hogy a közös kerti program mindenki számára biztonságos, vidám élmény legyen. Szépítse meg a nyári délutánokat egy összejövetellel, szórakozzon együtt barátaival! Kerti sütő szakértőktől? Grillsütők.hu! Hívjon bátran.

Gyógynövényekkel sült csirkemell

Gyógynövényekkel sült csirkemell

Az illatos, friss fűszernövények igazi izgalmas ízt adnak az amúgy semleges csirkehúsnak. A fogáshoz a tejszín adja a selymes mártást, pikánssá a mustártól és tormától válik. Csorgassuk meg a csirkemelleket olívaolajjal, daráljunk rá borsot, szórjuk meg sóval, majd tegyük pár órára a hűtőbe. Tehetünk rá az összevágott fűszerlevelekből is, úgy még ízletesebb lesz a hús. Forrósítsuk fel a vajat egy nagyobb serpenyőben, tegyük bele a fűszerezett csirkemelleket, majd mindkét oldalukat süssük elő két-két percig.

Tuti menü