Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csirke receptek, szárnyas receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Baracklekváros - Csirke [2. oldal]
részletek »

Csirke receptek, szárnyas receptek képes leírás: Baracklekváros - Csirke [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: csirke-receptek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 116 db
Baracklekváros csirkecombok sült almával tálalva

Baracklekváros csirkecombok sült almával tálalva

A csirkecombokat megmossuk, besózzuk, a bőrüket vékonyan megkenjük savanykás baracklekvárral, majd egy tepsibe sorakoztatjuk. A hagymákat megtisztítva, nagyobb cikkekre vágva, gyengén megsózva mellé tesszük. Gyenge tűzön, 130-140 fokon, körülbelül 40 perc alatt az egészet megpároljuk. Amikor a hús megpuhult, emeljük a sütő hőmérsékletét, és a combokat meg a hagymát is rózsaszínűre pirítjuk...

Berényi krumplibuktába rejtett jérce

Berényi krumplibuktába rejtett jérce

A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben teljesen puhára főzzük. Akkor jó, ha szinte szétfő. Leszűrjük, de annyi vizet hagyunk rajta, hogy éppen ellepje. Fogunk egy habverőt, és a krumplit a vízben teljesen szétkeverjük. Beleöntünk 1 dl olajat, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy a krumplipürénél sűrűbb állagú tésztát kapjunk. Kicsit átpirítjuk a tűzön, azután levesszük, és hagyjuk kihűlni. Közben a csirkemellet csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és forró olajon megsütjük. A húscsíkokat megforgatjuk őrölt fűszerpaprikában, azután félretesszük.

Blumenthal csirke tikka masalája

Blumenthal csirke tikka masalája

A Heston Blumenthal - Kulináris alkímia című műsorban látható, eredeti receptet leegyszerűsítettük, indiai kitérő és MRI vizsgálat nélkül, érzésből készítettük el....A filézett csirkehúst néhány órára sós vízbe áztatjuk, majd elkészítjük a joghurtos pácot, alaposan bedörzsöljük vele a húst, és pihentetjük néhány órára, vagy akár egy éjszakára is. Mivel nincs 300 fokra melegíthető tandoori kemencénk a háztartásban, a sütőt a legmagasabb hőfokra állítottuk, és nyársra húzva sütöttük meg benne a húsokat (kemencében néhány perc alatt átsül, a sütőben kell neki egy negyed óra). A grillszezonban a legjobb faszénen megsütni. Ha kihűlt a hús, feldaraboljuk. A sütőben vagy a grillen közben megsütjük a két fej fokhagymát is.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Brokkolis csirke

Brokkolis csirke

A vékony csíkokra vágott csirkehúst forgassuk bele a szójaszósszal és a sherryvel elkevert kukoricakeményítő elegyébe, majd lefedve hagyjuk 10-15 percig pácolódni. Egy wokban vagy serpenyőben hevítsünk fel egy evőkanál olajat, és mérsékelt lángon kevergetve süssük a gyömbért és a fokhagymát két percig. Ezután tegyük bele a brokkolit és süssük kevergetve két-három percig, majd adjuk hozzá a paprikát, és süssük még azt is 3 percig, amíg meg nem puhul. A zöldségeket szűrőlapáttal szedjük át egy tálba...

Brokkolival töltött jérce

Brokkolival töltött jérce

Zöldség is, csirke is: reméljük, szeretni fogják! A kedvenc receptek közé tartozik, legalábbis nálunk. És Önöknél? A brokkolit kevés vízben megfőzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. A bacont apró kockákra vágjuk, zsírját kipirítjuk, és a püréhez adjuk. Sózzuk, ha szükséges. Ha nem elég sűrű, akkor kis zsemlemorzsát adunk hozzá. A csirkét felszúrjuk, és a tölteléket a zsebecskékbe töltjük. A csirkét sózzuk, kakukkfűvel megszórjuk, és mindkét oldalát megsütjük.

Hirdetés
Burzsuj étel: a kijevi csirke

Burzsuj étel: a kijevi csirke

Életem egyik legrémesebb ételélménye fűződik a kijevi csirkéhez: koppanós panír alatt szaharaszáraz csirkemell, benne margarinban úszó száraz petrezselyem. - Hogy most mégis ezt a fogást ajánlom önöknek, annak nem az az oka, hogy közben kiderült, milyen finom is tud lenni a kijevi csirke, ha megfelelő kezekbe kerül...Először a vajjal kezdjünk foglalkozni, és mondanom sem kell, hogy itt margarin szóba sem jöhet. 15 dkg vajat felejtsünk a konyhaasztalon, amíg megpuhul. Ekkor egy kis edényben keverjük össze 2 gerezd összezúzott vagy lereszelt fokhagymával, 2-2 evőkanál aprított friss petrezselyemmel és metélőhagymával, de snidling híján újhagymával is remek lesz. A fűszeres, zölddé változtatott vajat tegyük egy darab folpackra, csomagoljuk be és hengergessük rövid kolbászformára. Tegyük a hűtőbe 20 percre, hogy ismét megszilárduljon.

Camembert sajttal töltött pulykamell

Camembert sajttal töltött pulykamell

Mai pulyka serpenyőben: csak néhány apróság, csak néhány apró ötlet, és kész egy új recept. Sajt, dió, alma, tejszín, méz, és egy kis krumpli. A húsból négy egyforma szeletet vágunk és kiklopfoljuk. Megtöltjük camembert sajttal, majd megsózzuk és felgöngyöljük. Fóliába becsavarjuk, majd serpenyőben megsütjük. A burgonyát megfőzzük és az almával, egy másik serpenyőben megsütjük.

Cézár saláta

Cézár saláta

Először a kenyeret apró kockákra vágjuk, megsózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és egy kicsi fokhagymát nyomunk rá. Összekeverjük és megsütjük. Előkészítjük a salátát, megmossuk és kézzel szaggatjuk. Hozzávágjuk a paradicsomot, a hagymát, a retket, a sajtot és az uborkát. Az öntethez összekeverjük a port és a joghurtot egy pici olívaolajjal és citromlével. Ízlés szerint még adhatunk hozzá fokhagymát és borsot. A husit apró csíkokra vágjuk, befűszerezzük és megsütjük. A végén az egészet összekeverjük és tálaljuk.

Chicken curry - Csirke curry

Chicken curry - Csirke curry

A csirkét nyúzd meg :) A gyömbért, a fokhagymát, és a hagymát mixerben, vagy valahogy pürésítsd. De tényleg, mert a Chicken curry nem olyan tuti, ha darabos a hagyma meg minden. A paradicsomot vágd kis kockákra. A krumplit alaposan mosd meg, és keresztben vágd ketté. Nem szoktuk meghámozni, de ha ragaszkodsz hozzá...Kuktában, forró olajba szórj egy csipet cukrot. Amikor a felolvadt cukor aranybarna, kanalazd bele a gyömbér-fokhagyma-hagyma pürét. Közepes lángon sütögesd, amíg (mint mindig) elválik az edénytől. Finomabb lesz a curry, ha kicsit még tovább sütöd, ha néha odakap az alján (de még nem leég), amit aztán felkapargatsz. Ekkor már nem látsz alatta olajat. Közben folyamatosan mozgasd, kapargasd az edény alját, hogy ne égjen le. A vége felé add hozzá a kurkumát. Ha úgy érzed, hogy még fél perc, és elkezdene leégni, tedd bele a darabolt paradicsomot. Megint sütögesd jó sokáig. Ha mellette állsz, és kapargatod, kevergeted, nem fog leégni, megintcsak jó, ha kicsit lesül. Ha már egy jó ideje elválik az edénytől, de már unod kevergetni, sózd meg, és ha mindenáron tenni akarsz bele chicken masalát, akkor azt most tedd bele, de ha rám hallgatsz, kihagyod :) Még egy percig kevergesd.

Hirdetés
Chilis-szecsuáni borsos csirkefalatok

Chilis-szecsuáni borsos csirkefalatok

Egy kisebb tálban kikeverünk 1 tk. rizsbort a keményítővel, 1/4 tk. sóval és a fehér borssal. Belekeverjük a csirkekockákat. Egy kicsi tálkában elkeverjük a sötét szójaszószt, az ecetet, a szezámolajat, a cukrot, a chiliszószt, a vizet és a maradék 2 tk. rizsbort, illetve a 1/2 tk. sót. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobjuk a chiliket, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat. Kb. egy percig hagyjuk őket sülni, majd kevergetni kezdjük. Fehéredésig sütjük, majd kiszedegetjük és félrerakjuk. A gyömbért, a fokhagymát, a szecsuáni borsot és az újhagymát tesszük eztán a serpenyőbe és 15 másodpercig kevergetjük, majd hozzáadjuk a csirkehusit, majd a kikevert szószt. Addig kevergetjük, míg a husi teljesen át nem sül.

Csalános csirkegaluskaleves

Csalános csirkegaluskaleves

A felforrósított zsíron rózsaszínűre pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, jól megkeverjük, majd felengedjük kb. 2 liter vízzel. Ekkor beletesszük a finomra vágott csalánleveleket és a megtisztított újkrumplit, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd takaréklángon lassan főzni kezdjük....

Csekei töltött csirke

Csekei töltött csirke

A csirkét kívül-belül alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Sóval és borssal ízesítjük. A kenyeret kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, szintén felkockázzuk. A zellert meghámozzuk és vékony csíkokra szeleteljük. A rozmaringot és a petrezselymet megmossuk, és száruk nélkül felaprítjuk. A kenyérkockákat forró olajban kissé megpirítjuk, kivesszük. A zöldséget megpároljuk a visszamaradt olajban, majd hozzáadjuk a kukoricát és a húslevest. Fedő nélkül közepes lángon 5 percig pároljuk. Sóval és borssal ízesítjük, hozzáadjuk a kenyeret meg a zöldfűszereket. A sütőt 200 fokra bemelegítjük.

Csirke curry masala

Csirke curry masala

Egy nagyobb edényben az olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a szintén apróra vágott paradicsomot is és addig főzzük, míg a folyadék elpárolog és a hagyma-paradicsom páros sűrű pürévé válik. A masalához a hozzávalókat késbetétes konyhai robotgépbe vagy mozsárban aprítsuk össze. Ezt a fűszerkeveréket, keverjük bele a hagymás-paradicsomos püréhez és főzzük, míg az élénk zöld szín helyett sötétzöldé válik a krém színe és az olaj kezd kiválni belőle. Ekkor adjuk hozzá a nagyobb kockákra vágott csirkemellet és a sót...

Csirke Fajita

Csirke Fajita

Keverd össze egy kis tálban a borsot, chilit, paprikát, sót, hagymaport, fokhagyma port, leveskockát, zsályát, köményt, édesítőt. Készítsd el a Fajitát az alábbiak felhasználásával: süsd a csirkét forró olajban, folyamatosan kevergetve egy nagyobb teflonban, 5 percig közepesen magas láng felett. Add hozzá az előkészített fűszerkeveréket, a vizet, a zöldpaprikát és a hagymát, süsd tovább folyamatos kevergetés közben, közepes lángon legalább 10 percig, vagy amíg a csirkehús meg nem fő. A zöldségféléknek is meg kell puhulniuk.

Csirke tejben - Jamie Oliver

Csirke tejben - Jamie Oliver

Egy kicsit furcsa, de tényleg fantasztikus kombináció, feltétlenül ki kell próbálnod. Melegítsük elő a sütőt 190°C-ra, és keressünk egy palacsintasütőt a csirkének. Fűszerezzük meg a csirkét bátran, és süssük át vajban és oliva olajban, hogy körben megpiruljon arany színűre. Így a tepsiben megtartja majd a nedvességét és nem szárad ki. Vegyük le a tűzről, vegyük ki a csirkét, a vajas olajas levet pedig tegyük félre. Tegyük tepsibe a csirkét, dörzsöljük és szórjuk bele az összes maradék hozzávalót és süssük másfél órát. Locsoljuk a sütésből megmaradt lével ahányszor eszünkbe jut. A citrom és tej keveréke nagyszerű ízeket kölcsönöz a csirkének...

Csirke tikka (indiai recept)

Csirke tikka (indiai recept)

Egy nagyobb edényben keverjük össze a húst a fokhagymával, a chiliporral, a sóval, a borssal, a korianderrel, a lime levével és az olajjal. Tegyük félre minimum egy félórára, hogy az ízek összeérjenek. Melegítsünk fel egy vastag falú mély serpenyőt, és öntsük bele a bepácolt csirkehúst. Süssük 8-10 percig, hogy a hús minden oldalán megpiruljon...

Csirke töltése

Csirke töltése

Töltés hagyományosan: A bontott, megtisztított csirkét a mellénél és a hasüregében tudjuk megtölteni. Az előbbihez úgy készítünk zsebet, hogy ujjainkat a nyak felől csúsztatva - óvatos mozdulatokkal - elválasztjuk a bőrt a hústól. A zsebet besózzuk (esetleg más módon is fűszerezzük), majd apránként belenyomkodjuk a tölteléket. (Ha túl feszesre tömjük, sütés közben kireped az állat bőre.) A bejárat lezárása után (az összetűzéshez legtöbbször elég egy-két hústű, vagy fogpiszkáló, de végesetben lehet varrni is) - immár kívülről - egyenletesre lapogatjuk a tölteléket. Ha a csirke nyakbőre ép, abba is mehet egy kicsi a masszából. A legtöbb töltelék a hasüregbe fér (itt is hasznos lehet az előzetes sózás, fűszerezés), azt is tűvel vagy cérnával zárjuk le. A kimaradt tölteléket egy darabka alufóliába csomagolva tesszük a tepsibe. Sütés előtt még meg kell igazgatni a szárnyakat és a combokat, hogy az elálló alkatrészek túlzottan ki ne száradjanak.

Tuti menü