Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csirke receptek, szárnyas receptek linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Csirke receptek, szárnyas receptek képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: csirke-receptek.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 116 db
3 különleges ebédtipp - variációk csirkére

3 különleges ebédtipp - variációk csirkére

Kefirrel vagy mézzel kenegetve? Burgonyalepénnyel vagy rizsgolyóval szervírozva? Édesen vagy inkább csípősen? Akárhogy is szereted, 3 mámorítóan finom csirkés receptünk között megtalálod a tuti ebédet. Csirkecomb szilvaraguval és burgonyalepénnyel...Néhány evőkanálnyi cukrot halványbarnára karamellizálunk. Ráöntjük a bort, beleszórjuk az őrölt ánizst, és a keményítővel besűrítjük. A felezett, magozott szilvát is beletesszük, és összeforraljuk. A filézett csirkecombokat egy serpenyőben kevés olajon vörösre sütjük. A burgonyát megtisztítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Picit besózzuk, és állni hagyjuk. Negyedóra múlva kinyomkodjuk, leöntjük róla a levet. Hozzákeverjük a vajat, és lapos pogácsákat formázunk belőle, amelyeknek teflonserpenyőben kevés olajon mindkét oldalát hosszan átsütjük. (A sütés fogja összetartani.) Az elkészült burgonyalepény mellé tálaljuk a csirkét és a szilvaragut. - Kefirben pácolt csirkemell burgonyafánkkal - Csípős-mézes csirke rizsgolyóval

A csirkehús

A csirkehús

A csirkehús az egyik legismertebb és legjelentősebb fehérjeforrás. Jelentős az A-, B3-, D-vitamin tartalma és jó kalcium, magnézium, foszfor, kálium és szelénforrás. A fogyasztók elsődleges igénye a magas fehérje és alacsony zsírtartalmú hús, ennek megfelelően a legnépszerűbb húsfajta a mell. A bőrös csirkehús kétszer annyi zsírt tartalmaz, mint a bőr nélküli húsok. Így az alacsonyabb zsír bevitel érdekében tanácsos a bőrmentes húst fogyasztani. A csirke esetében szerencsés az, hogy zsírszövet a bőr alatt helyezkedik el, nem szövi át az izomrostokat, így könnyen eltávolítható. A sovány csirkehús jó omega-3 és omega-6 zsírsav forrás, arányaiban kedvező összetételű, nagy mennyiségben tartalmaz olaj- és linolsavat, foszfatidokat. A csirkehús a nagy vágóállatokkal összehasonlítva magasabb fehérjetartalmú, de kollagén-tartalma alacsonyabb.

A szaftos csirkemell előállításának titka

A szaftos csirkemell előállításának titka

Ízbolygó végre elárulja, hogyan lehet a csirkemellet megsütni úgy, hogy szaftos és omlós legyen a végeredmény. Tévhitek eloszlatása és a megoldások itt. A csirkemell hálátlan darab, legalábbis olyan szempontból, hogy ritkán lehet beleszaladni finom, szaftos, omlós példányokba. Sokan a szalmonellától való félelmükben sütik agyon szegény melleket, de maga a mell formája is hajlamosít a túlkészítésre. Ha egy egész csirkemellfilét kérünk, a hentes egy szív alakú mellet csomagol be. Ezt otthon le kell mosni, majd középen el kell szelni. Ezt követően a fél mellről a belső mell-lebenyt (szintén szív alakú) le kell választani, így kapunk egy fél mellet, ami az egyik oldalán szélesebb és vastagabb (feje), másik oldalán elvékonyodik (farok). Az így kapott mellet 5-6 órára érdemes 6 százalékos sós oldatban áztatni (1 l hideg víz+6 dkg só, só vízben felold). Ezt követően lemossuk a melleket, leszárítjuk és kezdődhet a sütés. Itt kétféle megoldás is játszik: lehet lassan, alacsony hőfokon vagy gyorsan. Ehhez vaj, olívaolaj, só, bors és folpack szükséges.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Almában sült libamájhab és néhány gondolat a hízott májról

Almában sült libamájhab és néhány gondolat a hízott májról

Megosztottak a vélemények a libamájjal - pontosabban a libatöméssel kapcsolatosan. A közelmúltban csaknem felére esett vissza a kínálat az állatvédők és az új törvények miatt. Annyit viszont nem tudnak termelni, hogy ne fogyjon el... A hízott liba- vagy kacsamáj a legértékesebbnek számító máj a konyhában, és a legdrágább is a piacon. Beszerzése könnyűnek számít, szinte mindegyik hipermarket hűtőpolcán megtalálható. Baromfiboltokban is van az esetek többségében, ha máshogy nem, hát fagyasztva. A fagyasztott májtól viszont óvva intek mindenkit: nem biztonságos, ki tudja mikor és miért került jégre. A fagyasztott máj másképpen is viselkedik, mint a friss, de lehet, hogy olcsóbb. A piacon osztályozzák a májakat I-IV. osztályba sorolva, súlyuk és méretük szerint. Én nem vagyok meggyőződve, hogy a nagyobb, elsőosztályúnak mondott máj jobb, mint akár egy alacsonyabb kategóriájú. A legfontosabb, hogy jól ki legyen véreztetve a vágáskor...Ha pástétomot készítek, 48 órán át áztatom a májat sós-fűszeres jeges vízben. A jó minőségű májat nem kell magas hőmérsékletnek kivetnünk, ha pástétomot készítünk, elég, ha a maghő eléri a 84 fokot, persze mindenki másképp csinálja, tehát megoszlanak a vélemények. Van, aki óvva őrzi féltet receptjét, nehogy valaki megtudja és felhasználja azt. Erre azt szoktam mondani, hogy halottas ingen nincsen zseb, tehát aki fukarkodik a receptekkel, az idióta!

Almaborban sült csirke

Almaborban sült csirke

Az almabor remekül működik a hagymalevesben, Ízbolygó azonban sült csirke készítéséhez használta. Őrületesen megbolondítja az unalmasnak tűnő sült húst...A csirkecombokat megmosom, leszárítom. Serpenyőben felhevítem az olajat, majd a csirkecombokat bőrös felükkel lefelé pirosodásig sütöm, majd megfordítom, akkor sózom, borsozom. Ha mind piros, ropogós, akkor átteszem egy tepsibe őket. Közben a szalonnát és a hagymákat vékony csíkokra vágom, és a visszamaradt olajban megpirítom, hozzáadom a mustárt, majd megszórom liszttel, pár percig pirítom, és nyakon öntöm a borral. Ezt a csirkecombok köré rendezem, majd a tepsit 200 fokos sütőbe tolom, és fél óra alatt megsütöm.

Hirdetés
Almakocsonya tormás csirkecombbal

Almakocsonya tormás csirkecombbal

Az almát meghámozzuk, apró kockákra összevágjuk. A zselatint 3 dl húslevesben feloldjuk, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Amikor majdnem kihűlt, beletesszük az almakockákat. Különösebb fűszerezést nem igényel, mert a húsleves önmagában is elég ízletes. A kocsonyát fóliával kibélelt formába öntjük, és a hűtőbe tesszük dermedni.

Almás csirkesaláta

Almás csirkesaláta

Ez a saláta igen laktató és rendkívül ízletes. Jóelőre elkészíthető, így csak ki kell kapni a hűtőből és már ehetünk is. A majonézt, a citromlét, a sót, cukrot, olivaolajat, tejfölt és mustárt egy tálban összekeverjük. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott csemegeuborkát, almát és csirkehúst. Összekeverjük, és néhány órára, amíg lehûl, és összeérik, hûtőszekrénybe tesszük, majd kockára vágott sajttal a tetején tálaljuk.

Almás sajtos jércemell

Almás sajtos jércemell

Az almás sajtos jércemell petrezselymes burgonyával elkészítési módja a következőképpen történik. Szükség van jércemellre, gyümölcsökre (alma, kiwi, mandarin), reszelt sajtra. A köret petrezselymes burgonya lesz. Első ízben a jércemellet egyenletes (sem túl vastag, sem túl vékony) szeletekre felszeleteljük. A szeletek mindkét oldalát megsózzuk, majd felmelegített olajban elősütjük. Az elősütés következtében egy kéreg képződik a húson, és az ízek benne maradnak. Ezután csőbe sütve fogjuk elkészíteni az ételünket. Az egész almát egy csumázó segítségével kicsumázzuk, majd hámozás nélkül vékony szeletekre daraboljuk. A kiwit meghámozzuk, és szintén karikára szeljük. A mandarint héjastul vágjuk vékony karikákra...

Ananászos csirkemell római tálban

Ananászos csirkemell római tálban

Az apróra zúzott fokhagymát, a mustárt, a sót, a borsot, a curryt, a szegfűszeget az olajban jól elkeverem. Megforgatom benne a felszeletelt csirkemellek mindkét oldalát. Római vagy Pataki tál aljára egy sorban elhelyezem a hús felét. Erre teszem az ananászbefőtt felét, az egyik fej karikára vágott vöröshagymát szépen elosztva. Most következik a húsos szalonna, amellyel megrakom a tetejét úgy, hogy a vékonyra szelt bacon eltakarja az egészet. Majd ismét csirkemellet és ananászbefőttet, karikára vágott vöröshagymát és szalonnát rétegezek. (Ha maradna a pácléből, az utolsó sor húsra locsolom.)...

Hirdetés
Ananászos csirkesaláta

Ananászos csirkesaláta

Konzervananászt is használhatunk, de mennyivel mutatósabb, ha veszünk egy érett gyümölcsöt, a belét a salátába aprítjuk, és a remekművet az ananászhéjban tálaljuk - igaz? A csirkemelleket 3 evőkanál forró olajon a kakukkfűvel együtt megpirítom. Az ananászkonzervet felbontom, levét leszűröm. A főtt burgonyát és a megpirított csirkét szeletekre vágom. A zellert megtisztítom, feldarabolom, a dióbelet nagyobb darabokra vágom. Végül az előkészített hozzávalókat salátástálba teszem, és összekeverem a sajtforgácsokkal és a majonézzel...

Aranysárga tyúkleves királynő módra

Aranysárga tyúkleves királynő módra

A tisztított, kizsigerelt, konyhakészre előkészített tyúkot nagy levesesfazékba teszem a marhafartővel és a tisztított borjúlábbal együtt, és kb. 3,5 liter vízben, fedő alatt, lassú tűzön gyöngyöztetve, a megtisztított, fölszeletelt leveszöldséggel puhára főzöm. Ha minden megpuhult, a leszűrt leves egy részével megpárolok 7-8 dkg tisztított rizst. A tyúkról először lefejtem a bőrét - ezt nem használom fel -, majd a csontokról a húst. A lefejtett húst apróra vagdalom, és kockázott vajat adok hozzá. Összekeverem a jól megpárolt rizzsel, húsdarálón átdarálom, majd egy kevés leves hozzáadásával szűrőszitán áttöröm...

Argentín kukoricás csirkesaláta

Argentín kukoricás csirkesaláta

Vágd csíkokra a csirkemellet, fektesd egy salátástál aljára, arra a kockára vágott sonkát, erre jön a karikára vágott paradicsom, sózzuk, rászórjuk a kukoricát erre az elmorzsolt ringlit. 2 keménytojás sárgájából majonézt készítünk, úgy hogy teszünk bele egy csipet sót és egy kevéske citromlét, majd ha kész, ízesítjük a ketchuppel, chilivel, a fél citrom reszelt héjával és levével, sózzuk, majd a salátára öntjük...

Aszalt szilvával, sajttal és mogyoróval töltött csirkemell

Aszalt szilvával, sajttal és mogyoróval töltött csirkemell

Az aszalt szilvát felaprítjuk, és a borba beáztatjuk. (Ha lehet, már előző este áztassuk be.) A csirkemellet 8 szeletre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, borsozzuk, sózzuk. A hússzeletekre fektetünk 1-1 sajtszeletet, rátesszük a lecsöpögtetett aszalt szilvát (a borra még szükség lesz), megszórjuk az összetört mogyoróval, és feltekerjük, lehetőleg úgy, hogy sütés közben a sajt ne folyjon ki.

Azték csirkefalatok

Azték csirkefalatok

A csirkemellfilét csíkokra vágjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és egy kis zsíradékon megdinszteljük, majd ráteszük a csirkemellfilét. Felöntjük egy kevés vízzel, ízlés szerint sóval, borssal, chiliporral megszórjuk. Egy kis ideig főzzük, majd beletesszük a kukoricát és a babot. Ketchuppal és kakukkfűvel ízesítjük. Párolt rizst adunk köretnek.

Bábolnai töltött csirkemell

Bábolnai töltött csirkemell

Minden háziasszony arra törekszik, hogy minél olcsóbban hozza ki a napi étkezést. Ez általában az ízvilág rovására is szokott menni, pedig nem szükséges így lennie. Egy kis rafinériával és megfelelő receptekkel olcsón is tudunk finomat főzni. A következő recept nem a legolcsóbb kategória, de mégse hagyunk ott a boltba több ezer forintot. Ha rutinosak vagyunk a konyhába, nem jelent gondot elkészítése, egyszerű ám mégis ízletes 'ünnepi' ebéd.

Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával

Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával

A tarhonyához a vizet felforraljuk. A hagymát nagyon apróra összevágjuk, majd egy serpenyőben az olajon megfuttatjuk a hagymát és a tarhonyát. A tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, ráöntjük a vizet, majd fedő alatt készre pároljuk A májhoz a vöröshagymát kockákra vágjuk, a paprikát vékony csíkokra. A paradicsomot is felkockázzuk. Ebből készítünk egy lecsós alapot. Majd ha ez megvan, fűszerezzük, és hozzáadjuk a májat. Készre pároljuk. A tarhonyával tálaljuk.

Balzsamos csirkeszárnyak

Balzsamos csirkeszárnyak

A szárnyak végeit levágjuk, a maradékot két részre vágjuk. A gombát vízbe áztatjuk. Egy nagy serpenyőbe beletesszük a csirkét a leszűrt gombával, a balzsamecettel, a mézzel és a fehérborral együtt. Hozzáöntjük a vizet, majd sóval, borssal és szójaszósszal ízesítve lassú tűzön főzzük, egészen addig, amíg a leve elpárolog, és csupán egy sűrű szaft marad a csirke mellett...

Tuti menü