Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jérce receptek képes leírás - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu
részletek »

Jérce receptek - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csirke-receptek.tlap.hu » Jérce receptek
Keresés
Találatok száma - 6 db
Almás sajtos jércemell

Almás sajtos jércemell

Az almás sajtos jércemell petrezselymes burgonyával elkészítési módja a következőképpen történik. Szükség van jércemellre, gyümölcsökre (alma, kiwi, mandarin), reszelt sajtra. A köret petrezselymes burgonya lesz. Első ízben a jércemellet egyenletes (sem túl vastag, sem túl vékony) szeletekre felszeleteljük. A szeletek mindkét oldalát megsózzuk, majd felmelegített olajban elősütjük. Az elősütés következtében egy kéreg képződik a húson, és az ízek benne maradnak. Ezután csőbe sütve fogjuk elkészíteni az ételünket. Az egész almát egy csumázó segítségével kicsumázzuk, majd hámozás nélkül vékony szeletekre daraboljuk. A kiwit meghámozzuk, és szintén karikára szeljük. A mandarint héjastul vágjuk vékony karikákra...

Brokkolival töltött jérce

Brokkolival töltött jérce

Zöldség is, csirke is: reméljük, szeretni fogják! A kedvenc receptek közé tartozik, legalábbis nálunk. És Önöknél? A brokkolit kevés vízben megfőzzük, majd botmixerrel összeturmixoljuk. A bacont apró kockákra vágjuk, zsírját kipirítjuk, és a püréhez adjuk. Sózzuk, ha szükséges. Ha nem elég sűrű, akkor kis zsemlemorzsát adunk hozzá. A csirkét felszúrjuk, és a tölteléket a zsebecskékbe töltjük. A csirkét sózzuk, kakukkfűvel megszórjuk, és mindkét oldalát megsütjük.

Libamájjal töltött jércemell

Libamájjal töltött jércemell

A kiszombori Rónay Kúriában egy igazán különleges étel, a libamájjal töltött jércemell vörös lencsével, vörösborban pácolt hámozott körtével elkészítése következik. A jércemell libamájjal van töltve, egy kis konyakkal ízesítve. Köretként sós vízben megfőzött vörös lencsét, vörösborban pácolt hámozott körtét, és pirított banánt adunk a jércemellhez. Egy serpenyőbe olajat öntünk, melyet kellő hőmérsékletre felforrósítunk, majd a libamájjal töltött jércemellet a serpenyőbe tesszük. A banánt 3-4 darabra vágjuk, és a körtével együtt a húsok mellett megsütjük. Tokaji fehérborral meglocsoljuk...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Mandulás jércemell

Mandulás jércemell

A mandulás jércemell elkészítéséhez szükséges jércemell, szeletelt mandula, a karamellizált gyümölcskörethez pedig őszibarack, alma. A jércemellet hasonlóképpen készítjük el, mint egy hétköznapi rántott húst. Elsőként az almát és a barackot készítjük el. Az almát anélkül, hogy levágnánk a héját szeletekre vágjuk, közben az olajba cukrot teszünk, hogy karamellizálódjon. Hozzáadjuk az almát és a szintén feldarabolt barackot. A zöldségekre jellemző módon a gyümölcsöket sem sütjük puhára, csak roppanósra...

Sajttal, almával töltött kakukkfüves jérce burgonyapürével

Sajttal, almával töltött kakukkfüves jérce burgonyapürével

A sajt és az alma gyakorta együtt járnak: tökéletes páros. Robi most mellé vett egy csirkét, de a sajttal kitalált még egy trükköt is. A csirkemellet egy kicsit megnyitjuk, klopfoljuk. Megsózzuk, félretesszük, és elkészítjük a sajtos tölteléket: lágy krémsajthoz reszelt kéksajtot keverünk. A csirkemellet szétnyitjuk, rárakjuk a sajtkeveréket és egy gerezd almát (a magházát természetesen eltávolítjuk), majd felgöngyöljük, és áttűzzük egy kisebb pálcával. Olajat hevítünk, megsütjük...

Hirdetés
Sóban sült jérce recept

Sóban sült jérce recept

A fiatal, jól megtisztított jércét befűszerezzük. A hasüregébe cikk almát, szálas petrezselyemzöldet, kakukkfüvet, fokhagymagerezdeket teszünk. A szárnyak végeit aláhajtjuk, a combokat vékony cukorspárgával összekötjük, így készítjük elő a jércét. Ha a hasüregbe néhány csirkemájat csempészünk, igazi meglepetés lesz tálaláskor. Ezután a lisztet és a sót szárazon összekeverjük egy tálba. Kevés vízzel pépszerű, formázható sótésztát keverünk. Kétrétegű alumínium fóliát teszünk a só massza alá, majd erre helyezzük a csirkét, amit egyenletesen beburkolunk a péppel. Alumínium fóliával becsomagolva kerül a hamvadó parázsba. Fólia nélkül is készíthető, de úgy nagyobb odafigyelést igényel ez a látványos, érdekes, nem mindennapi sütési forma. Igen fontos, hogy jó parazsunk legyen, ami már kezd hamvadni.

Tuti menü