Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Egytálétel - csirke receptek képes leírás - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu
részletek »

Egytálétel - csirke receptek - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csirke-receptek.tlap.hu » Egytálétel - csirke receptek
Keresés
Találatok száma - 18 db
3 különleges ebédtipp - variációk csirkére

3 különleges ebédtipp - variációk csirkére

Kefirrel vagy mézzel kenegetve? Burgonyalepénnyel vagy rizsgolyóval szervírozva? Édesen vagy inkább csípősen? Akárhogy is szereted, 3 mámorítóan finom csirkés receptünk között megtalálod a tuti ebédet. Csirkecomb szilvaraguval és burgonyalepénnyel...Néhány evőkanálnyi cukrot halványbarnára karamellizálunk. Ráöntjük a bort, beleszórjuk az őrölt ánizst, és a keményítővel besűrítjük. A felezett, magozott szilvát is beletesszük, és összeforraljuk. A filézett csirkecombokat egy serpenyőben kevés olajon vörösre sütjük. A burgonyát megtisztítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Picit besózzuk, és állni hagyjuk. Negyedóra múlva kinyomkodjuk, leöntjük róla a levet. Hozzákeverjük a vajat, és lapos pogácsákat formázunk belőle, amelyeknek teflonserpenyőben kevés olajon mindkét oldalát hosszan átsütjük. (A sütés fogja összetartani.) Az elkészült burgonyalepény mellé tálaljuk a csirkét és a szilvaragut. - Kefirben pácolt csirkemell burgonyafánkkal - Csípős-mézes csirke rizsgolyóval

Almakocsonya tormás csirkecombbal

Almakocsonya tormás csirkecombbal

Az almát meghámozzuk, apró kockákra összevágjuk. A zselatint 3 dl húslevesben feloldjuk, vigyázva, hogy ne forrjon fel. Amikor majdnem kihűlt, beletesszük az almakockákat. Különösebb fűszerezést nem igényel, mert a húsleves önmagában is elég ízletes. A kocsonyát fóliával kibélelt formába öntjük, és a hűtőbe tesszük dermedni.

Ananászos csirkemell római tálban

Ananászos csirkemell római tálban

Az apróra zúzott fokhagymát, a mustárt, a sót, a borsot, a curryt, a szegfűszeget az olajban jól elkeverem. Megforgatom benne a felszeletelt csirkemellek mindkét oldalát. Római vagy Pataki tál aljára egy sorban elhelyezem a hús felét. Erre teszem az ananászbefőtt felét, az egyik fej karikára vágott vöröshagymát szépen elosztva. Most következik a húsos szalonna, amellyel megrakom a tetejét úgy, hogy a vékonyra szelt bacon eltakarja az egészet. Majd ismét csirkemellet és ananászbefőttet, karikára vágott vöröshagymát és szalonnát rétegezek. (Ha maradna a pácléből, az utolsó sor húsra locsolom.)...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Azték csirkefalatok

Azték csirkefalatok

A csirkemellfilét csíkokra vágjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és egy kis zsíradékon megdinszteljük, majd ráteszük a csirkemellfilét. Felöntjük egy kevés vízzel, ízlés szerint sóval, borssal, chiliporral megszórjuk. Egy kis ideig főzzük, majd beletesszük a kukoricát és a babot. Ketchuppal és kakukkfűvel ízesítjük. Párolt rizst adunk köretnek.

Balzsamos csirkeszárnyak

Balzsamos csirkeszárnyak

A szárnyak végeit levágjuk, a maradékot két részre vágjuk. A gombát vízbe áztatjuk. Egy nagy serpenyőbe beletesszük a csirkét a leszűrt gombával, a balzsamecettel, a mézzel és a fehérborral együtt. Hozzáöntjük a vizet, majd sóval, borssal és szójaszósszal ízesítve lassú tűzön főzzük, egészen addig, amíg a leve elpárolog, és csupán egy sűrű szaft marad a csirke mellett...

Hirdetés
Baracklekváros csirkecombok sült almával tálalva

Baracklekváros csirkecombok sült almával tálalva

A csirkecombokat megmossuk, besózzuk, a bőrüket vékonyan megkenjük savanykás baracklekvárral, majd egy tepsibe sorakoztatjuk. A hagymákat megtisztítva, nagyobb cikkekre vágva, gyengén megsózva mellé tesszük. Gyenge tűzön, 130-140 fokon, körülbelül 40 perc alatt az egészet megpároljuk. Amikor a hús megpuhult, emeljük a sütő hőmérsékletét, és a combokat meg a hagymát is rózsaszínűre pirítjuk...

Csirkepaprikás vadasan

Csirkepaprikás vadasan

A fiatal csirkét alapos mosás után darabokra vágom, utána jól lecsurgatom. A felhevített zsíron zsemleszínűre pirítom az apróra vágott vöröshagymát, majd elkeverem benne a pirospaprikát, és felöntöm fél deci húslevessel. Lassú forralás után belerakom az összevágott csirkét, sóval és babérlevéllel ízesítem. A húsokat időnként forgatva, kissé megpirítom, majd lefedem, hadd főjön. Közben megpucolok két nagyobb sárgarépát, egy kisebb fehérrépát, egy tyúktojásnyi zellert és ugyanannyi zsenge karalábét. A zöldségeket nagylyukú reszelőn apróra reszelem.

Édes-savanyú csirkemell - de nem kínai recept!

Édes-savanyú csirkemell - de nem kínai recept!

A csirkemellet kockára vágom, a friss gyömbért megtisztítom, egészen apróra vágom (csak az ízére lesz szükségünk...) a wokban az olajat felforrósítom, beledobom a csirkehúst, kb egy percig sütöm, hozzáadom a mézet, az ecetet, sózom, borsozom, és még két percig sütöm. Mint a képen látható, ehhez is a szokásos wokban sült zöldségekeket ettem (én nem tudom megunni, mert mindig kicsit más, mindig kicsit másképpen ízesítem).

Gombás csirkeszárny

Gombás csirkeszárny

A csirkeszárnyakat az elkészítés előtti este besózzuk és állni hagyjuk. Egy tepsit olajjal (vagy margarinnal) kikenünk, elhelyezzük benne a megsózott szárnyakat. Szórunk rá majoránnát meg őrölt borsot, teszünk mellé 5-6 babérlevelet, 1 doboz szeletelt gombát, és meghintjük az apróra vágott fokhagymával. Meglocsoljuk az olajjal, öntünk rá egy pohár (2-3 dl) vizet, és lefedjük alufóliával. Így pároljuk a sütőben körülbelül egy órát. Ekkor vékony karikára vágott burgonyát teszünk hozzá, amelyet előzőleg megsóztunk. A fóliát visszahelyezzük, és együtt pároljuk tovább. Ha már majdnem puha a burgonya, fehér mártást készítünk.

Hirdetés
Kukoricabundában sült csirkemell

Kukoricabundában sült csirkemell

A csirkemellet kissé lapjában 8 szeletre vágjuk, enyhén kiverjük, majd szélüket meg felületüket is több helyen bevágjuk. Ezután a sóval és a borssal bedörzsölve félretesszük. A kukoricabundához a tojások sárgáját kissé felverjük, a tejet beleöntjük, majd a liszttel simára keverjük. A Piros Arannyal tüzesítjük, megsózzuk, a lecsöpögtetett kukoricát belekeverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk. Széles lábasban vagy nagy serpenyőben ujjnyi olajat forrósítunk. A kukoricás masszából egy mokkáskanálnyit beleteszünk. Ha sülni kezd, akkor dolgozhatunk tovább. A mellfiléket - egyszerre csak egyet - a kukoricás masszában megforgatjuk úgy, hogy körben jó vastagon bevonja a húst.

Különleges csirkés receptek,vasárnapi ebédre

Különleges csirkés receptek,vasárnapi ebédre

Csirkepörkölt? Sült csirke? Szeretne valami különlegeset is végre? Íme néhány ízletes csirkés recept, még elkészül vele ebédre! A bulgár és a cseh konyha különlegességeiből válogattunk... Tavaszi csirke körtével (bulgár)....A csirkét vágja 4-6 darabra, dörzsölje be sóval. A vaj felét olvassza meg serpenyőben, süsse rajta a csirkét aranybarnára. A körtét mossa meg, héjastól szeletelje vékonyra, magházát vágja ki. Olvassza meg a vaj másik felét, süsse rajta a körtét 5 percig oldalanként, míg kissé meglágyul. Sütőedénybe fektessen egy réteg körtét, rá a csirkét, arra a maradék körtét. Oldja fel a cukrot a borban, öntse a körtére. Szórja meg a petrezselyemzölddel és borssal. Előhevített sütőben süsse kb. 45 percig, míg a csirke készre sül. Közvetlen a sütés vége előtt szórja be a tetejét citromlével. Sopszka salátát adjon mellé. A másik két recept: Parasztos csirkesült (bulgár) - Csirkemájpástétom (cseh)

Magyarított indiai étel, kezdőknek

Magyarított indiai étel, kezdőknek

Nem nevezhetnénk autentikus indiai ételnek az alábbi receptet, de az biztos, hogy egy kis magyarítás nem ártott neki. Így még a gyerekek is repetáztak belőle. Egy termetes csirkemellet nagyobb kockákra vágunk, besózzuk, rápasszírozunk egy nagyobb gerezd fokhagymát, és megszórjuk egy evőkanálnyi garam masalával. Jól összeforgatjuk a fűszerekkel, és egy fél órát állni hagyjuk. Két szál újhagymát felkarikázunk, olajon megfuttatjuk, és a hús kockákat rádobjuk. Erős tűzön enyhe színesedésig pirítjuk, majd egy nagyon kevés vizet aláöntve gyorsan megpároljuk a húst.

Magyarosan újragondolva: lecsós csirke

Magyarosan újragondolva: lecsós csirke

Tudjuk, hogy a magyar konyha milyen alapanyagokra épít, ez azonban még nem zárja ki a kreativitást. A paprikás krumplin túl is van élet, Ízbolygó mutatja. A magyar konyha a paprika-paradicsom-hagyma szentháromságról híres. Fogadjuk el ezt az alapvetést, és gondoljuk újra magyaros ételeinket! Nem kell zsírban tocsogó körömpörköltet készítenünk ahhoz, hogy elmondhassuk, magyaros ételt főztünk. Ahogy a burgonyalevest már újraértelmeztük, játszhatunk, próbálkozhatunk az összes többi, hagyományosnak tartott fogás átvariálásával. A tavasz közeledtével a szervezetünk is mindinkább a könnyedebb fogásokat vágyja, de nem kell kizárólag salátán tengődnünk. Remek, gyors ebéd kerekíthető a felsorolt hét alapanyagból is. A pórét felkarikázom, majd kevés olívaolajon közepes lángon meggyengítem. A paprikákat megmosom, kicsumázom (a magházat kiszedem), majd vékony csíkokra vágom. A paradicsomok alját kereszt alakban bemetszem, majd forró vízzel leforrázom, héjukat lehúzom, és felkockázom. A meggyengült hagymára dobom a paprikát, picit megsózom, és néha megkeverve, fedő alatt hagyom, hogy a paprika is összeessen.

Mustáros csirkemell zöldségekkel

Mustáros csirkemell zöldségekkel

Valami újat próbálnál ki? Ezt az ételt egyszerűen elkészítheted - akár már ma ebédre! A csirkemelleket kisebb szeletekre vágjuk. Mindegyiket kiklopfoljuk vékonyra, majd megszórjuk a grillfűszerrel. Ezután a hússzeleteket ropogósra sütjük 3 evőkanálnyi olajon. A sárgarépát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd a fagyasztott zöldséggel együtt sós vízben főzzük 10 percig...

Pestós-koktélparadicsomos csirke

Pestós-koktélparadicsomos csirke

A csirkét vágd négy darabba, sózd, borsozd, majd egy felforrósított serpenyőben, kevés olívaolajon süsd elő. A paradicsomokat vágd ketté, és dobd a csirke mellé. Keverd össze a csirkével és hagyd kissé összeesni. A tejfölt keverd össze a pestóval és egy gerezd áttört fokhagymával. Vedd le a lángot egészen kicsire, és add a csirkéhez az öntetet. Pár pillanat alatt főzd össze, add hozzá a bazsalikomot, és tálald melegen. A koktélparadicsomot variálhatod vagy lecserélheted szárított paradicsomra. Jó étvágyat!

Pórés csirketál

Pórés csirketál

A hagymát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. A csirkét megmossuk, és a szívvel meg az aszalt szilvával annyi vízbe tesszük, amennyi szűken ellepi. Felforraljuk, közben a habját leszedegetjük. A hagymakockákat, az árpagyöngyöt, a sót és a borsot a csirkéhez adjuk. Fedő alatt gyenge tűznél másfél órán keresztül főzzük, úgy, hogy a lé éppen csak gyöngyözzön. A póréhagyma zöld részét levágjuk, a fehér hagymatestet gondosan megmossuk, leszárítjuk és felkarikázzuk. Egy és negyed órai főzés után a májjal együtt a csirkéhez tesszük, és további 15 percig főzzük...

Tejszínes rakott csirkemell

Tejszínes rakott csirkemell

A csirkemellet besózzuk. Egy jénai tálat kimargarinozunk. A tálba rétegesen helyezzük el az alapanyagokat: bacon, füstölt szalonna, csirkemell, paprika karikák, hagymakarikák, gomba. 2 réteget készítünk, így az előzőeket még egyszer a tálba helyezzük. A két réteg közé tejszínt locsolunk. A tál tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és az egészet meglocsoljuk tejszínnel...

Tuti menü