Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csirke tésztával, tésztában képes leírás - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu
részletek »

Csirke tésztával, tésztában - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csirke-receptek.tlap.hu » Csirke tésztával, tésztában
Keresés
Találatok száma - 4 db
Berényi krumplibuktába rejtett jérce

Berényi krumplibuktába rejtett jérce

A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, és sós vízben teljesen puhára főzzük. Akkor jó, ha szinte szétfő. Leszűrjük, de annyi vizet hagyunk rajta, hogy éppen ellepje. Fogunk egy habverőt, és a krumplit a vízben teljesen szétkeverjük. Beleöntünk 1 dl olajat, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy a krumplipürénél sűrűbb állagú tésztát kapjunk. Kicsit átpirítjuk a tűzön, azután levesszük, és hagyjuk kihűlni. Közben a csirkemellet csíkokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, és forró olajon megsütjük. A húscsíkokat megforgatjuk őrölt fűszerpaprikában, azután félretesszük.

Csirkemájas képviselőfánk

Csirkemájas képviselőfánk

Öntsük egy lábasba a vizet, adjuk hozzá a vajat és egy csipetnyi sót. Forraljuk fel, majd keverjünk bele a lisztet. Addig kevergessük, míg az edény falától el nem válik. Vegyük le a tűzről, majd tegyük egy keverőtálba. Még melegen egyenként dolgozzuk el benne az egész tojásokat. Tegyük a masszát nyomózsákba, és nyomjunk vajjal megkent, liszttel megszórt sütőlapra fél diónyi halmokat. Ha nincs nyomózsákunk, akkor teáskanál segítségével is elkészíthetjük. A halmok között hagyjunk legalább két centiméter távolságot, mert sütéskor meg fognak nőni. Forró, 180-190 fokos sütőben süssük 15-20 percig. Ha kihűlt, a fánkok tetejét vágjuk le, majd töltsük meg a következő krémmel.

Cukkinis csirkés tészta - videóval!

Cukkinis csirkés tészta - videóval!

A hétvégi ebédet készítők gyakran nehéz helyzetben vannak, ugyanis minden alkalommal valami újjal szeretnék meglepni szeretteiket. Péntekenként jelentkező sorozatunkban ebben nyújtunk segítséget. - Mindenkinek van egy szerelmes étele. Vagyis egy olyan, ami a kapcsolata kezdetére, vagy egy boldog időszakára emlékezteti. Nekem ez a cukkinis csirkés tészta. Mikor megismerkedtünk a szerelmemmel - a munkahelyen, hol máshol? -, gyakran jártunk ebédelni egy közeli pláza gyorséttermébe. Ott ettük először együtt ezt az ételt, így nagyon kedves emlékek fűződnek hozzá, és nem mellékesen nagyon finom. Így megkerestem a receptjét és azóta is gyakran készítem el magunknak. Gyors, egyszerű és klassz - mondta Rákóczi Feri, a Bors főszakácsa....A felkockázott csirkét forró olajba rakjuk, mikor a sütéstől egy gyors kérget kap minden oldala, hozzáadjuk a fokhagymát, a paprikát, a cukkinit, a gombát és átpároljuk őket. Ízesítjük a sóval és a borssal, majd ráöntjük a főzőtejszínt.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Mogyorószószos csirkemell

Mogyorószószos csirkemell

Az unalmas csirkemellet dobjuk fel egzotikus mogyorószósszal. Gyömbér, fokhagyma, bazsalikom, szójaszósz, curry lesznek a segítségünkre. Üzzétek le az unalmas ízeket! Tegyük a mogyorót, a meghámozott gyömbért, a meghámozott fokhagymagerezdeket, a bazsalikomlevelet, a citromlevet, cukrot és a curry pasztát egy konyhai gyorsvágó gépbe, majd pürésítsük finomra. Forrósítsunk fel pár evőkanálnyi olívaolajat egy serpenyőben, öntsük bele a fűszerkrémet. Közepes erősségű lángon, állandóan kevergetve pároljuk néhány percig, majd öntsünk rá egy decinyi vizet, és csorgassuk rá a szójaszószt. Főzzük egy-két percig, utána kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítsük be. Ha elkészült fedjük le egy fedővel és tálalásig tartsuk melegen...

Tuti menü