Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csirke máj, zúza - csirke receptek képes leírás - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu
részletek »

Csirke máj, zúza - csirke receptek - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csirke-receptek.tlap.hu » Csirke máj, zúza - csirke receptek
Keresés
Találatok száma - 6 db
Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával

Bácskai csirkemáj pirított tarhonyával

A tarhonyához a vizet felforraljuk. A hagymát nagyon apróra összevágjuk, majd egy serpenyőben az olajon megfuttatjuk a hagymát és a tarhonyát. A tűzről levéve megszórjuk a pirospaprikával, ráöntjük a vizet, majd fedő alatt készre pároljuk A májhoz a vöröshagymát kockákra vágjuk, a paprikát vékony csíkokra. A paradicsomot is felkockázzuk. Ebből készítünk egy lecsós alapot. Majd ha ez megvan, fűszerezzük, és hozzáadjuk a májat. Készre pároljuk. A tarhonyával tálaljuk.

Csirkemáj baconbundában

Csirkemáj baconbundában

A csirkemájat hártyáitól és az esetleges epemaradványoktól megtisztítjuk, leöblítjük, papírtörlővel a nedvességet leitatjuk, a két lebenyt különválasztjuk. Az összes májat egy nagy tálba tesszük, megszórjuk őrölt borssal, szárított majoránnával és sóval. A sóval óvatosan bánjunk, mert a bacon is elég sós. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, a májdarabokat egyenként beletekerjük egy szelet baconba, és szép sorjában - hogy a szalonna vége alól legyen - beletesszük a tálba. A tekercsek tetejét meghintjük sültcsirke fűszersóval...

Csirkemájas gombás rizottó

Csirkemájas gombás rizottó

A rizst sós vízben feltesszük főni. A májat megmossuk, megszárítjuk és felkockázzuk. Forró olajon megpirítjuk, majd félretesszük. A visszamaradt zsiradékra dobjuk a felszeletelt gombát. Amikor a gomba elforrta a levét, hozzákeverjük a Serpenyős gombás csirke alapot, felöntjük 3 dl hideg vízzel, 1 dl tejszínnel. Forrástól számítva kb. 2-3 percig főzzük, amíg besűrűsödik, végül összemelegítjük a májjal és a megfőtt, lecsepegtetett rizzsel...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Májas rántottacsoda

Májas rántottacsoda

Egyik nagy kedvencem a májas rántotta, melyet bárki egyszerűen elkészíthet magának és családjának, barátainak. Nem is kell hozzá sok minden, csak egy kis csirkemáj, hagyma, kolbász és tojás, az arányokat meg persze ízlés szerint oszthatjuk el.A csirkemájat és a hagymát vágjuk fel kis kockákra, egészen apró darabokra, a kolbászt pedig karikázzuk fel. Először a kolbászkarikákat süssük meg, szép sötétvörösre. A serpenyőbe ne felejtsünk el olajat tenni, hiszen a kolbász nem enged ki magából a sütéshez kellő mennyiségű zsiradékot! Ha a kolbászkarikáink szépen megsültek, vegyük is ki a serpenyőből és helyezzük egy tálkára, majd a végén ismét szükségünk lesz rájuk. Most következzék a hagyma és a máj: a hagymát jó üvegesre süssük, de a májra nagyon vigyázzunk, nehogy megpirítsuk (tipp: a sütés eme részénél használjunk lassú gázt!)...

Pirított csirkemáj karamellizált körtével és mazsolával

Pirított csirkemáj karamellizált körtével és mazsolával

A hagymát vágd karikákra, majd némi olajon az oreganoval és sóval, borssal párold puhára. Közben vágd falatokra a májat és egy másik serpenyőben, olajon, megborsozva pirítsd át. Forgasd a már kész, félretett hagymához és enyhén sózd meg. Egy harmadik serpenyőben a margarinon süsd át a szeletelt körtét, majd szedd ki egy tálba. A serpenyőben maradt vajra szórd rá a barnacukrot és várj, míg összeolvadva karamellizálódik. Ekkor forgasd bele a körteszeleteket, majd az egészet egyesítsd a hagymás májjal...

Hirdetés
Zöldborsós csirkemáj

Zöldborsós csirkemáj

A májat vékony szeletekre vágjuk. A hagymát apró kockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a májat, és fehéredésig sütjük, ízesitjük. Tűzről levesszük, és hozzáadjuk a 2 evőkanál lisztet és a pirospaprikát, összekeverjük. Majd visszatesszük a tűzre, és annyi vizet adunk hozzá, hogy épp ellepje a májat. Hozzáadjuk a borsót, és készre pároljuk.

Tuti menü