Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A világ konyhái - szárnyas receptek képes leírás - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu
részletek »

A világ konyhái - szárnyas receptek - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csirke-receptek.tlap.hu » A világ konyhái - szárnyas receptek
Keresés
Találatok száma - 7 db
Chicken curry - Csirke curry

Chicken curry - Csirke curry

A csirkét nyúzd meg :) A gyömbért, a fokhagymát, és a hagymát mixerben, vagy valahogy pürésítsd. De tényleg, mert a Chicken curry nem olyan tuti, ha darabos a hagyma meg minden. A paradicsomot vágd kis kockákra. A krumplit alaposan mosd meg, és keresztben vágd ketté. Nem szoktuk meghámozni, de ha ragaszkodsz hozzá...Kuktában, forró olajba szórj egy csipet cukrot. Amikor a felolvadt cukor aranybarna, kanalazd bele a gyömbér-fokhagyma-hagyma pürét. Közepes lángon sütögesd, amíg (mint mindig) elválik az edénytől. Finomabb lesz a curry, ha kicsit még tovább sütöd, ha néha odakap az alján (de még nem leég), amit aztán felkapargatsz. Ekkor már nem látsz alatta olajat. Közben folyamatosan mozgasd, kapargasd az edény alját, hogy ne égjen le. A vége felé add hozzá a kurkumát. Ha úgy érzed, hogy még fél perc, és elkezdene leégni, tedd bele a darabolt paradicsomot. Megint sütögesd jó sokáig. Ha mellette állsz, és kapargatod, kevergeted, nem fog leégni, megintcsak jó, ha kicsit lesül. Ha már egy jó ideje elválik az edénytől, de már unod kevergetni, sózd meg, és ha mindenáron tenni akarsz bele chicken masalát, akkor azt most tedd bele, de ha rám hallgatsz, kihagyod :) Még egy percig kevergesd.

Chilis-szecsuáni borsos csirkefalatok

Chilis-szecsuáni borsos csirkefalatok

Egy kisebb tálban kikeverünk 1 tk. rizsbort a keményítővel, 1/4 tk. sóval és a fehér borssal. Belekeverjük a csirkekockákat. Egy kicsi tálkában elkeverjük a sötét szójaszószt, az ecetet, a szezámolajat, a cukrot, a chiliszószt, a vizet és a maradék 2 tk. rizsbort, illetve a 1/2 tk. sót. Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, beledobjuk a chiliket, majd hozzáadjuk a csirkedarabokat. Kb. egy percig hagyjuk őket sülni, majd kevergetni kezdjük. Fehéredésig sütjük, majd kiszedegetjük és félrerakjuk. A gyömbért, a fokhagymát, a szecsuáni borsot és az újhagymát tesszük eztán a serpenyőbe és 15 másodpercig kevergetjük, majd hozzáadjuk a csirkehusit, majd a kikevert szószt. Addig kevergetjük, míg a husi teljesen át nem sül.

Csirke curry masala

Csirke curry masala

Egy nagyobb edényben az olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a szintén apróra vágott paradicsomot is és addig főzzük, míg a folyadék elpárolog és a hagyma-paradicsom páros sűrű pürévé válik. A masalához a hozzávalókat késbetétes konyhai robotgépbe vagy mozsárban aprítsuk össze. Ezt a fűszerkeveréket, keverjük bele a hagymás-paradicsomos püréhez és főzzük, míg az élénk zöld szín helyett sötétzöldé válik a krém színe és az olaj kezd kiválni belőle. Ekkor adjuk hozzá a nagyobb kockákra vágott csirkemellet és a sót...

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Illatos omlós csirkemell

Illatos omlós csirkemell

Egy 2006-os Prima Konyha Magazinban találtam ezt a kínai receptet. Gyors, egyszerű és nagyon finom. A tojásfehérjéket villával elkeverjük. Beleszórjuk a keményítőt és kézi habverővel jól eldolgozzuk. Sóval, őröltborssal ízesítjük. A csirkemellet vékony darabokra szeleteljük, a tojásfehérjében megforgatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük. A szószhoz a hagymákat nagyon apró kockára vágjuk, a gyömbért lereszeljük és az összes hozzávalót egy tálban összekeverjük. Ízlés és igény szerint sóval, borssal ízesítjük....

Kínai ananászos csirke

Kínai ananászos csirke

Hogy mennyire kínai, nem tudom, túl sok hókuszpókusz nincs benne, de évek óta a repertoár része. Még gimnáziumi emlékeket idéz, amikor a karácsonyi ajándékozások a barátnőkkel mindig nagy evészetekbe torkollottak. Ez akkor még nagyon extrém volt az édes-sós ízvilágával. A recept egyébként Lajos Marié...A lebőrözött melleket szárazra törölgetjük és egyenlő nagyságú, kisebb kockákra vagy csíkokra vágjuk. Meghempergetjük a husikat a lisztben, és kevés olajon egy serpenyőben aranybarnára pirítjuk őket, közben sózzuk, borsozzuk. Ha kész (nem kell teljesen készre sütni, csak legyen már színe), hozzáöntjük az ananászlevet, a lecsepegtetett ananászkockákat, a citromlevet, a bort, a cukrot és a szójaszószt. Jól elkeverjük, sózzuk, majd fedő alatt puhára főzzük...

Hirdetés
Wokban sült csirkeszárnyak bulgurral

Wokban sült csirkeszárnyak bulgurral

A csirkeszárnyak megfelelő előkészítéssel a legízletesebb húsrészek közé tartoznak. Megfelelő előkészítés alatt az ízületnél való három részre vágást, a pácolást, fűszerezést kell érteni. Kellően nagy mennyiségű csirkeszárny esetén a szárnyvégekből szép tiszta, s ízletes leves is főzhető. A félbevágott gombákat és a csirkeszárnyak alsó és középső részét 1 órán át szójaszószban pácoltam. Egy óra elteltével a gombákat kivettem a pácból és forró olajban, wokban szép aranybarnára sütöttem. Az elkészült megsült gombákat kivettem a wokból, s kevés friss olaj hozzáadása után elkezdődhetett a csirkeszárnyak sütése is...

Zöldséges gombás apróhús - török recept

Zöldséges gombás apróhús - török recept

A paradicsomot és a hagymát apróra vágjuk, és a hússal együtt kis lángon 20 percen át főzzük. A paprikát és a cukkinit kockára vágjuk, a gombákat kettévágjuk. A paprikát, a cukkinit, a gombát és a borsót hozzáadjuk a húshoz, majd megsózzuk. A tésztát olajos, sós vízben kifőzzük és leszűrjük, majd egy tepsi aljára helyezzük. A tésztára rárakjuk a zöldségekkel megpárolt húst, a tetejére pedig rászórjuk a sajtot. 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk.

Tuti menü