Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Levesek képes leírás - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu
részletek »

Levesek - Csirke receptek, szárnyas receptek.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csirke-receptek.tlap.hu » Levesek
Keresés
Találatok száma - 7 db
Aranysárga tyúkleves királynő módra

Aranysárga tyúkleves királynő módra

A tisztított, kizsigerelt, konyhakészre előkészített tyúkot nagy levesesfazékba teszem a marhafartővel és a tisztított borjúlábbal együtt, és kb. 3,5 liter vízben, fedő alatt, lassú tűzön gyöngyöztetve, a megtisztított, fölszeletelt leveszöldséggel puhára főzöm. Ha minden megpuhult, a leszűrt leves egy részével megpárolok 7-8 dkg tisztított rizst. A tyúkról először lefejtem a bőrét - ezt nem használom fel -, majd a csontokról a húst. A lefejtett húst apróra vagdalom, és kockázott vajat adok hozzá. Összekeverem a jól megpárolt rizzsel, húsdarálón átdarálom, majd egy kevés leves hozzáadásával szűrőszitán áttöröm...

Csalános csirkegaluskaleves

Csalános csirkegaluskaleves

A felforrósított zsíron rózsaszínűre pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott zöldpaprikát, jól megkeverjük, majd felengedjük kb. 2 liter vízzel. Ekkor beletesszük a finomra vágott csalánleveleket és a megtisztított újkrumplit, sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük, majd takaréklángon lassan főzni kezdjük....

Csirkeragu leves, ahogy én készítem

Csirkeragu leves, ahogy én készítem

Mindenkinek ajánlom ezt a leves, még a diétázóknak is, hiszen sem rántást, sem habarást nem teszek bele. Viszont finom zöldségeket, sovány csirkehúst és friss zöldfűszereket igen! A csirkemellet kifilézek, a csontot egy fazékban felteszem főni. A habját leszedem, amikor már nem habzik tovább kis lángon főzöm. Kis sót, biovegetát adok hozzá. Amíg fő a csirkemellfilét kockákra vágom, kis olajon fehéredésig sütöm, majd hozzáadom a megtisztított, karikákra vágott répát, kockára vágott karalábét, borsót. 2 gerezd összezúzott fokhagymát adok hozzá....

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Kímélő csirkegombóc leves

Kímélő csirkegombóc leves

Elkészítése: a csirkemelleket kicsontozzuk, a megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és a kicsontozott csirkemell csonttal, egész vöröshagymával 3 l hideg vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, és 40-50 percig nem erős tűzön főzzük. Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével együtt ledaráljuk. Sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle. A zöldséges alaplét szűrőn átszűrjük, majd felforraljuk.

Paradicsomos csirkeleves

Paradicsomos csirkeleves

A csirkeaprólékot kisebb darabokra vágjuk. A zöldségeket megtisztítjuk, és félcentis hasábokra daraboljuk. A bazsalikomot és az oregánót finomra aprítjuk. Egy kevés forró olajon megfuttatjuk a csirkeaprólékot a zöldségekkel együtt. Hozzáadjuk a zöldfűszerek felét, megsózzuk, felengedjük vízzel, és lassú tűzön - mint a húslevest - majdnem készre főzzük...

Hirdetés
Tárkonyos csirkeragu leves

Tárkonyos csirkeragu leves

Mit is írhatnék erről a kiváló levesről. Mikor elkészült, az egészet megettük azonnal! Isteni! A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk. A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta. Vöröshagymát aprítunk. A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd alaplével felöntjük. Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót is....

Töltött tyúkhúsleves zsályával

Töltött tyúkhúsleves zsályával

A töltelékhez két zsömlét tejbe áztatunk, a tyúk máját elkaparjuk. A zsömléből kinyomkodjuk a tejet, azután a májjal, a tojásokkal meg az aprított petrezselyem zöldjével összekeverjük. Morzsolt majoránnával, zsályával, őrölt borssal és sóval fűszerezzük, s ezt a tyúk bőre alá töltjük. A nyílásokat bevarrjuk. Így tesszük egy nagy fazékba, amit felöntünk vízzel.

Tuti menü